Ohmydish.nl


Kip in romige kokos rijst

Kip in romige kokos rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Kokosnoot, kip en groenten zijn een heerlijke combinatie.

Kip in romige kokos rijst
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip in romige kokos rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • halve verse kokosnoot, of flink wat droge geraspte kokosnoot
  • 150 gram verse spinazie
  • 6 wortelen
  • 1 chili peper
  • een stukje verse gember
  • een rode paprika
  • 400 gram rijst naar keuze
  • 100 ml kokos room, maar je kunt ook `gewone` slagroom gebruiken
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Kip in romige kokos rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Middelgrote pan
  • Rasp

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-romige-kokosnoot-rijst


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en een snuf zout en breng het water aan de kook. Schil de wortelen en snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Snipper de chili peper in kleine stukjes, je kunt ervoor kiezen om deze met of zonder de zaadlijsten te gebruiken. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden. Snijd de rode paprika open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode paprika in middelgrote stukken.

Was de verse spinazie goed, zorg dat er geen zand meer op de spinazie zit. Verwijder de harde steeltjes van de spinazie. Rasp een stukje verse gember en een halve kokosnoot, zet deze even aan de kant. Maak de kip schoon en snijd deze in hapklare stukjes. Kook in de tussentijd de rijst gaar, kijk voor de juiste instructies op de verpakking.

Kip in romige kokosnoot rijst Kip in romige kokosnoot rijst

Kooktijd -- 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de stukjes kip aan toe. Bak de kip eerst een minuut of 3 voordat je de gesneden wortel toevoegt. Bak de kip en de wortelen verder voor tenminste 5 minuten, voeg dan de spinazie, chili peper, geraspte kokosnoot en gember toe. Als de spinazie mooi slap gekookt is voeg je de kokosroom toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Giet de rijst af en serveer deze met de romige kokosnoot saus.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gestoomde noordzeekrab

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.