Kalkoenfilet met gevulde champignon
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kalkoenfilet met gevulde champignon

Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.

40 minuten
2 personen
Recept kalkoenfilet met gevulde champignon
Kalkoenfilet met gevulde champignon ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Snijd de rode ui in blokjes. Snijd de lente-ui en teentjes knoflook fijn. Pers het sap uit een citroen met behulp van een citruspers. Je kunt ook je vingers gebruiken om het sap uit de citroen te krijgen.

Snijd de citroen dan door de helft en druk er met je vingers in terwijl je de citroenhelft in je handen draait. Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lente-ui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren.

Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons. 

Gemarineerde kalkoenfilets
Gemarineerde kalkoenfilets

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen. 

Gevulde champignons op bakplaat
Gevulde champignons op bakplaat

De kalkoenfilet met gevulde champignon afmaken – 40 minuten

Verhit de middelgrote grillpan, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de resterende knoflook toe en fruit deze aan.

Haal de gemarineerde kalkoenfilets uit de koelkast en bak deze 5 - 10 minuten aan elke kant. Dit zal een mooi grillpatroon geven. 

Kalkoenfilet met gevulde champignon
Kalkoenfilet met gevulde champignon

Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang.

Snijd in de tussentijd een tomaat en plaats een halve tomaat per bord. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast.

Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kalkoenfilet met gevulde champignon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.