Chocolade duimkoekjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chocolade duimkoekjes

Je zult niet geloven hoe makkelijk deze chocolade duimkoekjes te maken zijn. Lekker voor bij de koffie of thee, recept voor 12 koekjes.

Chocolade duimkoekjes ingrediënten
Recept chocolade duimkoekjes

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-04-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een laag suiker op een klein bord en zet opzij.

Zeef bloem, zout en cacaopoeder in een kleine kom en meng goed. 

Klop de boter samen met de suiker en vanille in de kom van de keukenmachine. Meng totdat er een licht en luchtig mengsel ontstaat, stel de snelheid dan in op middelmatige snelheid. 

Voeg 2 eidooiers toe samen met het bloem en cacaomengsel totdat er een mooi koekjesdeeg ontstaat.

Rol kleine balletjes van het deeg en rol de balletjes door de suiker. Plaats de ronde deegballetjes op de bakplaat met bakpapier, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar af.

Gebruik je duim om een klein deukje in het midden van elk gesuikerde balletje te maken. 

Chocolade thumbprint koekjes
Chocolade thumbprint koekjes

De chocolade thumbprint koekjes bakken – 10 tot 15 minuten

Bak de koekjes 10 tot 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. 

Haal de koekjes uit de oven en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt hiervoor het beste een afkoelrek gebruiken.

De ganache maken – 5 minuten

Snijd 100 gram pure chocolade in stukjes en verwarm dit samen met 100 ml slagroom in een kleine sauspan. 

Vul de chocolade duimkoekjes met de ganache en laat geheel afkoelen. Je kunt de koekjes tot 3 dagen lang bewaren in een luchtdichte bak. Lekker voor bij de thee of koffie, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Chocolade duimkoekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.