Beenham met honing-mosterd
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Beenham met honing-mosterd

Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.

1 uur 30 minuten
4 personen
Recept beenham met honing-mosterd
Beenham met honing-mosterd ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik je handen om een aantal lepels grove mosterd over de ham te verdelen. Wees er zeker van dat de gehele ham bedekt is met mosterd.

Voeg meer mosterd toe als je merkt dat dit nodig is. Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten.

Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde.

Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden. 

De ham glazuren
De ham glazuren

Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.

De beenham met honing-mosterd afmaken – 1 uur 15 minuten

Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden celsius. Plaats de ham in de oven en bak totdat de ham een interne temperatuur van precies 53 graden Celsius heeft gekregen.

De ham mag niet meer dan 63 graden Celsius worden, anders zal de ham erg droog worden. Blijf de ham in de gaten houden tijdens het bakken. 

Gebraden ham met honing-mosterdglazuur
Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Beenham met honing-mosterd"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.