Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, makkelijk doordeweeks recept.

35 minuten
4 personen
Recept aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek.

Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.

Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen.

Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

De aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook bakken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 - 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn.

Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook"
Annie Aarts - van Straten zegt op 17-06-2019
Detail in dit recept. Bij de ingrediënten staat tijm, bij het recept rozemarijn, wat het ook moet zijn zoals te zien op de foto.
Ohmydish zegt op 17-06-2019
Je hebt helemaal gelijk Annie, oops! Bedankt voor je bericht :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.