Menugang: bijgerechten

405 Recepten

Hier vind je bijgerechten die je maaltijd helemaal compleet kunnen maken, ruime keuze uit veel leuke en lekkere recepten. Lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een salade. Denk bijvoorbeeld aan oven gebakken aardappeltjes, een gevulde courgette of zelfgemaakte huzarensalade.


Snelle groene koolsalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze snelle groene koolsalade is heerlijk voor bij pittige gerechten. Zoet, zuur en pittig, klaar in een 15 minuten. Recept voor 8 personen.


Mexicaanse pico de gallo

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.


Salade met rode kool en wortel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een salade met rode kool en wortel is ideaal als zomerse salade, kan ook heerlijk als bijgerecht bij de bbq. Makkelijk en klaar in 15 minuten.


Zoete aardappel uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

De buitenkant van deze zoete aardappel uit de oven is heerlijk krokant en de binnenkant zacht. Vegetarisch gerecht dat klaar is in 25 minuten.


Mini hamburgers

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze mini hamburgers zijn zó leuk om te maken en te eten. Klaar in 20 minuten, dit recept is voor 8 mini hamburgertjes en 4 personen.


Gemarineerde inktvis

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!


Gepofte aardappel met speksaus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Met enkel 4 ingrediënten kun je deze geweldige gepofte aardappel met speksaus maken. Aardappel? Heerlijk! Spek? Heerlijk! In combinatie NOG beter!


Courgette salade met feta

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Gegrilde courgette salade met feta is een makkelijk, snel en gezond gerecht dat klaar is in 15 minuten. Lekker als voorafje of als bijgerecht.


Meiknol partjes in mosterd

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Meiknol partjes in mosterd uit de oven is een heerlijk bijgerecht dat goed combineert met bijvoorbeeld gehaktballen. Recept voor 2 personen.


Gemarineerde tofu

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

De beste manier om tofu te eten, is om deze te marineren. Deze gemarineerde tofu is gegrild tot perfectie en geserveerd met sesamzaadjes en bosui!


Griekse salade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Griekse salade is een echte klassieker, maar het blijft een favoriet bij velen. Met maar een paar ingredienten en 10 minuten van je tijd!


Hash browns

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Makkelijk recept om zelf Amerikaanse hash browns te maken. Zacht aan de binnenkant, lekker krokant aan de buitenkant en vol van smaak met de lekkerste aardappelen.


Vegetarische macaronisalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Serveer deze vegetarische macaronisalade bij een barbecue op een hete zomerdag. Recept voor 6 personen, klaar in een kwartiertje.


Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Vegetarische gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven. Lekker als voorafje of als bijgerecht, klaar in 20 minuten.


Komkommersalade met mini mozzarella

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Op zoek naar een salade die klaar is binnen 10 minuten? Maak dan deze heerlijke komkommersalade met mini mozzarella!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere knoflookbrood met kruiden ? Dit knoflookbrood met kruiden en kaas is extra lekker door de knapperige buitenkant. Serveer dit breekbrood bijvoorbeeld tijdens het borrelen.

Categorie Bijgerechten Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen

Knoflookbrood met kruiden

Ingrediënten


  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 4 grote knoflooktenen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout naar smaak

Bereiding

(52)
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is, het mag niet te warm zijn omdat het de werking van de gist tegen zal gaan. Meng gist en suiker met het lauwwarme water en wacht ongeveer 10 minuten, of tot het gaat schuimen.
2
Meng bloem met een eetlepel olijfolie en kneed er dan ook langzaam het gistmengsel bij. Blijf kneden tot er een deegbal is ontstaan. Besprenkel een beetje olijfolie in een grote kom en leg hier de deegbal in.
3
Dek deze af en laat ongeveer een uur rijzen, tot deze is verdubbeld. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Knoflookbrood met kruiden
4
Haal de kruiden van de stengels af en hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng een flinke scheut olijfolie met geraspte kaas, fijngesneden knoflook, zout naar smaak en de kruiden in een grote kom.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.