Je hebt er vast nog nooit van gehoord, een watalappan. Een wata.. wattes? Juist ja, een kardamom-kokos custard uit Sri Lanka. Boordevol herfstige kruiden.
Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.
Een super zachte chocolade mousse taart, boordevol chocolade en een zachte cake gemaakt van luchtig biscuitdeeg. Versierd met frambozen of ander fruit.
Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.
Heerlijk verfrissend citroenijs, perfect voor een warme zomerse dag. Dit roomijs is ook heerlijk als onderdeel van een citrus dessert.
Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.
Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.
Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur.
Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol
Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.
Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.
Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!
Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!
Heerlijke smeuïge aardappelpuree met kaas uit de oven. Heel makkelijk te maken en verrassend lekker! Ook nog eens extra lekker door het amandelschaafsel.
Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.