Hét recept voor de enige echte Limburgse vlaai, al generaties lang in mijn familie. Kersenvlaai is een heerlijke klassieke vlaai uit Limburg.
Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten
Één van de meest bekende Limburgse vlaaien: abrikozenvlaai. Mét het authentieke raster, gemaakt van hetzelfde gistdeeg als de bodem naar recept van mijn oma
Recepten voor Limburgse vlaaien zijn al generaties in mijn familie. Onder andere deze geweldige Limburgse rijstevlaai. Toch wel één van mijn favorieten.
Een appelkruimelvlaai, met een makkelijke zelfgemaakte bodem en de kruimels zijn zelfs nóg makkelijker. Je moet er wel wat geduld voor hebben!
Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.
Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.
Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.
Dit Nederlandse koekje is bij velen favoriet, zelfgemaakt zelfs nóg lekkerder! Amandel, chocolade, botercrème en knapperig, wat wil je nog meer?
Een overheerlijke vanille en dulce de leche taart is nóg beter dan een taart met karamel. Versier met suikersterretjes voor een feestelijke sfeer.
Bij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch!
Een gratin van aardpeer met spekjes, prei en een krokante kaas laag is heerlijk op een koude dag. Klaar binnen 50 minuten. Recept voor 4 personen.
Deze mini tulband cakejes met kaki zijn niet alleen super schattig, ze zijn ook nog eens verrassend lekker door de toevoeging van kaki fruit.
Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.
Een champignonroomsaus is mega lekker als je deze zelf maakt. Klaar in minder dan 15 minuten en veel lekkerder dan de saus uit een pakje of zakje!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.