Blog artikelen

296 artikelen

Op de blog plaatsen wij leuke overzichten, handige tips, reviews en nog veel meer. Hieronder vind je de meest recente blogs.

Wat is myoteren?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Myoteren is een keukenterm die gebruikt wordt bij het maken van soepen en sauzen. Specerijen krijgen hierdoor een betere smaak en structuur.


Wat is sauteren?

Geplaatst 01-12-2016

Sauteren is een kooktechniek, wat is sauteren en wanneer doe je dit?


Wat is een ruban?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Wat is een ruban en waar wordt het voor gebruikt?


Wat is een garde?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wat is een garde, waar komt het vandaan en welke soorten zijn er?


Wat is bakken?

Geplaatst 01-12-2016

Je hebt een aantal manieren en varianten van bakken, welke zijn dat?


Wat is een amuse?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is een amuse en wanneer worden deze geserveerd?


Wat is al dente?

Geplaatst 01-12-2016

Al dente staat ook wel voor beetgaar of bijtgaar. De term wordt meestal gebruikt als het gaat over pasta.


Zelf nasikruiden maken

Geplaatst 08-09-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Je eigen kruidenmixen maken is veel smaakvoller dan kant-en-klaar, en het is ook nog eens reuze makkelijk! Probeer eens deze heerlijke nasikruiden.


Zelf jun thee maken

Geplaatst 27-08-2016

Ook wel de champagne van kombucha genoemd, een lichtzure drank dat niet alleen lekker om te drinken is, maar ook leuk om bij te houden!


5 basisrecepten voor bouillon

Geplaatst 10-04-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Huisgemaakte bouillons geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Lees onze 5 basisrecepten voor bouillon van rund, groente, vis, champignon en kip.


Zelf bearnaisesaus maken

Geplaatst 16-07-2015 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Zelf bearnaisesaus maken om te serveren met bijvoorbeeld gegrilde biefstuk en groenten. Licht zure saus die boterzacht is!


Zelf Chinees vijfkruidenpoeder maken

Geplaatst 13-07-2015 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een van de meest gebruikte kruiden in de Aziatische keuken is het Chinees vijfkruidenpoeder. Waaruit bestaat dit kruidenmengsel? Klaar in 5 minuten.


Basis vinaigrette recept

Geplaatst 05-07-2015 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Op zoek naar een basis vinaigrette recept? Leer hoe je zelf heel gemakkelijk saladedressings maakt met maar een aantal ingrediënten!


Hoe bak je spek extra krokant?

Geplaatst 25-05-2015

Krokant spek geeft vaak een goede toevoeging aan een gerecht. Hoe bak je spek extra krokant?


De 5 moedersauzen van Escoffier uit de Franse keuken

Geplaatst 19-05-2015 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

De moedersauzen van Escoffier worden gebruikt als basissauzen voor heel veel andere soorten sauzen.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.