Op de blog plaatsen wij leuke overzichten, handige tips, reviews en nog veel meer. Hieronder vind je de meest recente blogs.
Myoteren is een keukenterm die gebruikt wordt bij het maken van soepen en sauzen. Specerijen krijgen hierdoor een betere smaak en structuur.
Al dente staat ook wel voor beetgaar of bijtgaar. De term wordt meestal gebruikt als het gaat over pasta.
Je eigen kruidenmixen maken is veel smaakvoller dan kant-en-klaar, en het is ook nog eens reuze makkelijk! Probeer eens deze heerlijke nasikruiden.
Ook wel de champagne van kombucha genoemd, een lichtzure drank dat niet alleen lekker om te drinken is, maar ook leuk om bij te houden!
Huisgemaakte bouillons geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Lees onze 5 basisrecepten voor bouillon van rund, groente, vis, champignon en kip.
Zelf bearnaisesaus maken om te serveren met bijvoorbeeld gegrilde biefstuk en groenten. Licht zure saus die boterzacht is!
Een van de meest gebruikte kruiden in de Aziatische keuken is het Chinees vijfkruidenpoeder. Waaruit bestaat dit kruidenmengsel? Klaar in 5 minuten.
Op zoek naar een basis vinaigrette recept? Leer hoe je zelf heel gemakkelijk saladedressings maakt met maar een aantal ingrediënten!
Krokant spek geeft vaak een goede toevoeging aan een gerecht. Hoe bak je spek extra krokant?
De moedersauzen van Escoffier worden gebruikt als basissauzen voor heel veel andere soorten sauzen.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.