Blog artikelen

296 artikelen

Op de blog plaatsen wij leuke overzichten, handige tips, reviews en nog veel meer. Hieronder vind je de meest recente blogs.

Limburgse vlaaien

Geplaatst 23-02-2017 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Wat maakt iets een vlaai en geen taart? Welk soort deeg geeft de typische smaak? Incl. familierecepten.


Zelf bamikruiden maken

Geplaatst 20-01-2017 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Je eigen kruidenmixen maken is veel smaakvoller dan kant-en-klaar, en het is ook nog eens reuze makkelijk! Probeer eens deze heerlijke bamikruiden.


Wat is een bakblik?

Geplaatst 18-01-2017

Wat is een bakblik? Van welk materiaal wordt een bakblik gemaakt?


Wat is een dunschiller?

Geplaatst 12-01-2017

Welke soorten dunschillers zijn er? Maakt de prijs verschil in kwaliteit?


Wat is mirepoix?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is mirepoix en waarvoor kun je het gebruiken?


Wat is een roux?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?


Hoe maak ik banketbakkersroom

Geplaatst 31-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Zelf banketbakkersroom maken is super makkelijk en zó lekker! Met maar een paar ingrediënten maak jij dit zelf voor al je zoete baksels en desserts.


Zelf dulce de leche maken

Geplaatst 21-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Wat is dulce de leche, waar wordt het van gemaakt en waar komt het oorspronkelijk vandaan?


Een stressvrije kerst

Geplaatst 13-12-2016

Hoe doe je dat nou, zo'n ontspannende en stressvrije kerst? Ik geef je 7 tips voor het perfecte kerstdiner.


Wat is afschuimen?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?


Wat is fruiten?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?


Kennisbank voor koken

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Onze kennisbank voor koken bevat hoofdzakelijk basiskennis, kooktermen en basisrecepten.


Wat is pocheren?

Geplaatst 01-12-2016

Pocheren is een kooktechniek wat het meest bekend is als gepocheerde eieren, maar je kunt ook andere ingrediënten pocheren.


Wat is een koksmes?

Geplaatst 01-12-2016

Een koksmes is één van de meest belangrijke materialen in de keuken.


Wat is hors d'oeuvre?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.