Waar vind je het beste BBQ vlees?

Wil je het hele jaar door genieten van je BBQ? Dan is het handig om te weten waar ze het hele jaar het lekkerste vlees voor de BBQ op voorraad hebben.

De BBQ heeft meer en meer een plekje veroverd in de manier waarop we ons eten bereiden. In de zomer, maar ook steeds vaker in de andere seizoenen pakken we de BBQ erbij. Het vlees lijkt er extra lekker op te worden, en het bereiden gaat met de geavanceerde toestellen van nu steeds gemakkelijker. Maar BBQ vlees bestellen, waar doe je dat? Zeker in de winter is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Het hele jaar door

Wil je het hele jaar door genieten van je BBQ, dan is de kans groot dat je hem op een plek hebt staan waar je het hele jaar goed bij kan, weer of geen weer. Onder een overkapping in je tuin, bijvoorbeeld. Maar zelfs al speelt het weer geen rol, de vindbaarheid van goed BBQ vlees kan dat wel doen. Een online slager biedt op dat moment uitkomst.

Waar je in de supermarkten en bij veel ‘normale’ slagers alleen in het seizoen, zeg van april tot en met september volop BBQ vlees kunt vinden, ligt dat bij de online slagerij anders. Hier hebben ze het hele jaar het lekkerste vlees voor de BBQ op voorraad. Wel zo handig, want zo kun je tenminste écht het hele jaar van je BBQ genieten.

Shish kebab
Shish kebab

Probeer ook eens iets anders

Nederlanders en hun BBQ: het is een verhaal dat nog volop in ontwikkeling is. We zijn ook nog niet allemaal even ver, op dat gebied. Een BBQ met hamburgers, speklapjes, kippenpootjes en spiesjes: die kennen we allemaal wel. Niks mis mee ook, het is de BBQ waarmee we zijn opgegroeid, met vlees dat makkelijk te bereiden valt.

Sinds we echter de beschikking hebben over steeds meer geavanceerde BBQ’s, verandert ook het vlees dat we erop leggen. In deze goede modellen, die soms meer op complete buitenkeukens lijken, kunnen we namelijk ook heel gemakkelijk een stuk lastiger vlees bereiden. 

Vaak nog beter dan we dat binnen, in onze keuken zouden kunnen. De regelbare temperatuur die je steeds vaker op een BBQ aantreft speelt daarbij een grote rol. Deze stelt ons in staat om vlees heel langzaam te laten garen, en daarbij de temperatuur constant te houden. Iets wat op een fornuis nauwelijks lukt, waarbij we ook nog eens stukken vlees kunnen bereiden die te groot zijn om in een pan te gooien. 

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

We gaan op zoek naar recepten, proberen graag eens wat nieuws uit, en kijken steeds vaker verder dan het standaard BBQ vlees. Fijn dat we daarvoor bij experts terechtkunnen die hier volop verstand van hebben, en vleessoorten op voorraad hebben waar je bij een supermarkt niet om hoeft te vragen.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/waar-vind-je-het-beste-bbq-vlees


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.