Leuk voor de kids: paashaaswentelteefjes

Met dit lekkere recept voor paashaaswentelteefjes willen je kids je vast wel een handje helpen in de keuken. Dit feestelijke gerecht maakt de paaslunch met het hele gezin nog leuker!

Pasen staat weer voor de deur. De tijd van paaseitjes zoeken en schilderen en veel en lekker eten met de hele familie. 

Met dit lekkere recept voor paashaaswentelteefjes willen je kids je vast wel een handje helpen in de keuken. Ze zijn namelijk heel leuk om te zien en ook nog eens super lekker. Dit feestelijke gerecht maakt de paaslunch met het hele gezin nog leuker!

Wentelteefjes zijn een heerlijke zoete verleiding. Pasen valt dit jaar op 17 en 18 april. Dé tijd voor de allerlekkerste aardbeien van eigen bodem. Door dit gerecht te maken proef je optimaal de zoete en volle smaak van de aardbeien. Deze wentelteefjes worden bestrooid met poedersuiker. Maar je kunt ze ook bestrooien met paaseitjeshagelslag voor een extra zoete smaaksensatie.

Deze paashaaswentelteefjes zijn niet alleen lekker voor op de paastafel, maar ook leuk voor kinderen om mee te nemen naar school voor de paasbrunch met de hele klas. Wij vinden dit één van de allerlekkerste paasrecepten. In ‘slechts’ 6 simpele stappen zet je dit heerlijke Paasgerecht op tafel. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan hier voor nog veel meer overheerlijke paaslunch recepten. Vrolijk Paasfeest!

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 10 min | 299 kcal pp)

  • 1 el halfvolle melk
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 sneetjes wit- of volkorenbrood
  • 10 gr roomboter
  • 1 aardbei
  • 2 blauwe bessen
  • 1 ei

Zo maak je de wentelteefjes klaar

Stap 1. Klop het ei met de melk, vanillesuiker en melk los in een diep bord.

Stap 2. Snijd twee sneetjes brood in een ovale vorm voor de oren van de paashaas. Snijd 1 sneetje brood in een cirkel voor het hoofd.

Stap 3. Week het brood 10 seconden in het eimengsel en keer het om. Week de andere kant van het brood ook 10 seconden.

Stap 4. Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood aan beide kanten ca. 30 seconden.

Stap 5. Leg het brood op een bord in de vorm van een paashaas met oren.

Stap 6. Halveer de aardbei. Maak van de blauwe bessen ogen en van de halve aardbei een neusje.

Tip: Je kunt ook andere vormen uit het brood snijden, of de hele boterham gebruiken. Voeg dan 1 el extra melk toe.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/leuk-voor-de-kids-paashaaswentelteefjes


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem
← Vorig blog
Ganzeneieren bereiden

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.