Tuinbonen kun je op 2 manieren eten: door ze simpelweg te doppen of door te dubbel doppel waardoor ze fel groen zullen zijn en een tikkeltje zoeter van smaak.
In het voorjaar zijn ze er weer, verse tuinbonen! Die grote groene peul, wat moet je ermee en hoe krijg je de tuinbonen net zo smaakvol als in een restaurant?
De groene peul is behoorlijk dik, hard en draderig, deze kun je dan ook niet eten. Verse tuinbonen genereren daardoor erg veel afval, maar wat er dan overblijft zijn ontzettend smaakvolle bonen die ook nog eens gezond zijn.
Wat is dubbel doppen? Wanneer je een tuinboon uit de peul hebt gehaald, is deze licht groen tot grijzig van kleur. Dit komt omdat er een velletje over de bonen heen zit. Dit velletje kun je overigens gewoon eten, maar tuinbonen zonder vel zijn iets zoeter van smaak en prachtig groen van kleur.
Je kunt de tuinbonen nu opnieuw verwarmen in een beetje boter en simpel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt de tuinbonen bijvoorbeeld ook koud serveren in een salade.
Bekijk hier alle informatie over tuinbonen inclusief de lekkerste tuinbonen recepten.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-dop-je-tuinbonen
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.