Hoe dop je tuinbonen

Tuinbonen kun je op 2 manieren eten: door ze simpelweg te doppen of door te dubbel doppel waardoor ze fel groen zullen zijn en een tikkeltje zoeter van smaak.

In het voorjaar zijn ze er weer, verse tuinbonen! Die grote groene peul, wat moet je ermee en hoe krijg je de tuinbonen net zo smaakvol als in een restaurant?

Tuinbonen doppen

De groene peul is behoorlijk dik, hard en draderig, deze kun je dan ook niet eten. Verse tuinbonen genereren daardoor erg veel afval, maar wat er dan overblijft zijn ontzettend smaakvolle bonen die ook nog eens gezond zijn.

Tuinbonen doppen
Tuinbonen doppen
  1. Druk aan het uiteinde op de peul zodat deze op de naad open zal gaan
  2. Draai de peul om
  3. Ga met je duim langs de naad zodat deze volledig zal openen
  4. Verwijder de tuinbonen uit de peul
Hoe dop je tuinbonen?
Hoe dop je tuinbonen?
Vers gedopte tuinbonen
Vers gedopte tuinbonen

Tuinbonen dubbel doppen

Wat is dubbel doppen? Wanneer je een tuinboon uit de peul hebt gehaald, is deze licht groen tot grijzig van kleur. Dit komt omdat er een velletje over de bonen heen zit. Dit velletje kun je overigens gewoon eten, maar tuinbonen zonder vel zijn iets zoeter van smaak en prachtig groen van kleur.

Gedopte tuinbonen
Gedopte tuinbonen
  1. Plaats de tuinbonen zonder peul in kokend water
  2. Blancheer de tuinbonen ongeveer 4 minuten in het kokende water
  3. Plaats de tuinbonen in ijswater om het garingsproces te stoppen
  4. Maak met je nagel of met een klein mesje een opening aan de onderkant van de tuinbonen
  5. Druk de groene boontjes uit het velletje
Tuinbonen dubbel doppen
Tuinbonen dubbel doppen

Je kunt de tuinbonen nu opnieuw verwarmen in een beetje boter en simpel op smaak brengen met peper en zout. Je kunt de tuinbonen bijvoorbeeld ook koud serveren in een salade

Bekijk hier alle informatie over tuinbonen inclusief de lekkerste tuinbonen recepten.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-dop-je-tuinbonen


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem
Volgend blog →
9 x parelcouscous recepten

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.