Duurzaam koken met een braadpan: waarom dit keukenitem een leven lang meegaat

Een braadpan is te koop in verschillende soorten en materialen. Kies je voor hoogwaardige materialen en een goede kwaliteit, dan heb je als voordeel dat het een lange levensduur heeft.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Het is een onmisbaar item in je keuken: de braadpan. Deze pan is perfect voor het braden van vlees. Je gebruikt boter of olie en verhit de braadpan tot een hoge temperatuur. Daarna kun je de temperatuur lager zetten, zodat je stuk vlees verder kan garen en kan blijven sudderen. 

Onderhoud je je braadpan goed, dan kun je er je hele leven lang plezier van hebben. Waarom dit item een leven lang meegaat? Lees snel verder, wij vertellen je er hieronder meer over.

Het is gemaakt van hoogwaardige materialen

Een braadpan is te koop in verschillende soorten en materialen. Kies je voor hoogwaardige materialen en een goede kwaliteit, dan heb je als voordeel dat het een lange levensduur heeft. Ga je voor bijvoorbeeld materialen als roestvrijstaal of gietijzer, dan ben je ervan verzekerd dat het bestand is tegen intensief gebruik en hoge temperaturen. Door de hoge kwaliteit, hoef je deze niet binnen een korte tijd alweer te vervangen voor een nieuwe.

Voorzien van een dikke bodem

Een goede braadpan beschikt over een dikke bodem. Dat heeft als voordeel dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor je met precisie je gerechten kunt braden. Doordat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt, wordt je voedsel ook gelijkmatig gaar. Dan heb je niet te maken met het feit dat het aan de ene kant aanbrandt en aan de andere kant maar niet gaar wordt. Dat levert je ongetwijfeld heerlijke gerechten op.

Geschikt voor het bereiden van verschillende soorten gerechten

Nog een reden waarom dit keukenitem een leven lang mee gaat, is omdat het geschikt is voor het bereiden van allerlei soorten gerechten. Waar het voornamelijk bedoeld is voor het braden van vlees, betekent het niet dat er geen andere gerechten in gemaakt kunnen worden. 

De pan leent zich ook voor het bereiden van jus, stoofschotels, soep en het koken van pasta. Hiermee is het een veelzijdig keukenitem dat je in je keuken waarschijnlijk veel gebruikt. Je haalt er zo het maximale uit.

Duurzaam koken met een braadpan: waarom dit keukenitem een leven lang meegaat
Duurzaam koken met een braadpan: waarom dit keukenitem een leven lang meegaat

Malsheid en een fantastische smaak

Wat ook een voordeel is van het gebruiken van een braadpan, is dat je profiteert van malsheid van het vlees. Omdat je vlees of ander eten op een langzame gelijkmatige manier braadt, wordt het een stuk malser en sappiger dan wanneer je het bijvoorbeeld bakt. Omdat je het een tijdje laat sudderen, zorgt het er daarnaast voor dat het een positief effect heeft op de smaak. Omdat het lekker mals is en het vlees de tijd krijgt om te braden, worden de smaken intenser. Zo geniet je van een heerlijk, mals gerecht met een fantastische smaak.

Duurzaam koken met een braadpan heeft zoals je hebt gelezen diverse voordelen. Niet alleen is het beter voor het milieu, ook bespaar je geld door deze pannen in je keuken. Doordat een braadpan lang meegaat, hoef je namelijk niet binnen no time alweer een nieuwe te kopen. Investeer in een hoge kwaliteit braadpan, dan heb je er volop profijt van!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/duurzaam-koken-met-een-braadpan-waarom-dit-keukenitem-een-leven-lang-meegaat


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
10 x stamppot recepten
Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.