Wat is sous vide?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is sous vide?

Sous vide is en kooktechniek, maar wat is het en wat is het doel van sous vide?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Sous vide is een Franse term dat staat voor "onder vacuüm". Het is een kooktechniek waarmee ingrediënten in gevacuumeerde plastic zakken zitten. Deze ingrediënten worden vervolgens verder bereid met behulp van bijvoorbeeld een stoomoven of een bak met warm water. Met nauwkeurig gereguleerde thermostaten zijn de temperaturen lager dan normaal gesproken het geval is, daarmee verhoogt de kooktijd ook. De bedoeling van sous vide koken is dat op deze manier het voedsel gelijkmatig wordt gegaard en gekookt zonder vocht te verliezen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is sous vide?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.