Wat is pocheren?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is pocheren?

Pocheren is een kooktechniek wat het meest bekend is als gepocheerde eieren, maar je kunt ook andere ingrediënten pocheren.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 26-05-2019

Pocheren is een kooktechniek waarbij het gebruikte ingredient heel zachtjes / rustig gaar gemaakt wordt. Pocheren doe je in een vloeistof van bijna 100 graden Celsius, nét onder het kookpunt dus. Het doel van pocheren is om een eindproduct te krijgen dat sappig, niet droog en niet kapot gekookt is. Tijdens het pocheren zorg je ervoor dat het gekozen ingredient niet helemaal gaar zal koken. De meest voorkomende ingrediënten waarmee je pocheert zijn onder andere: eieren, vis en vruchten. De gekozen vloeistof waarin gepocheerd wordt is afhankelijk van het gerecht. Eiwitten worden normaliter in een lichtzure vloeistof (water + azijn) gepocheerd en vruchten in de meeste gevallen in water met suiker.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is pocheren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.