Wat is myoteren?
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is myoteren?

Myoteren is een keukenterm die gebruikt wordt bij het maken van soepen en sauzen. Specerijen krijgen hierdoor een betere smaak en structuur.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-10-2022

Deze term hoor je eigenlijk bijna nooit in het dagelijkse leven, veel mensen doen dit dan ook te weinig. Myoteren is het verhitten van specerijen in een kleine hoeveelheid olie of boter. Myoteren gebeurt altijd op laag vuur en heeft als doel de kruiden te 'openen' zodat ze nóg meer smaak zullen afgeven. Ook heeft het als doel de structuur te verbeteren zodat de specerijen beter oplossen. Dit is niet persé noodzakelijk bij alle soorten specerijen. Denk hierbij vooral aan kerrie, paprika en kurkuma. Als je bijvoorbeeld kerrie soep of saus wilt maken, dien je de kerrie eerst te myoteren. Dan zal deze beter oplossen in het toegevoegde vocht en zal de 'zanderige' structuur verdwijnen die je soms bij toevoeging van specerijen zult merken. Verwarm kruiden nooit te lang, bij te lange en te hete verwarming zal de smaak juist verzwakken of de kruiden zelfs verbranden.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is myoteren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.