Wat is hors d'oeuvre?

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Wat is hors d'oeuvre?
Een Franse benaming voor een van origine Russisch begrip. Een Hors d'oevre is een buffet dat uitgestald is met een grote verscheidenheid aan (koude) gerechten. Hors d'oeuvre worden voor het diner genuttigd. Het is een onderdeel voor het hoofdgerecht en lijkt op een voorgerecht. Het zijn lichtere gerechten dan voorgerechten over het algemeen zijn. Denk aan asperges met ham, garnalen met mayonaise, kaviaar, oesters enzovoorts.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je hiervan?

waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is hors d'oeuvre?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.