Wat is gratineren?
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Wat is gratineren?

Gratineren is een kooktechniek, maar wanneer gebruik je dit?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Wat is gratineren?

Iets gratineren is een techniek of methode waarmee je een bruine en krokante buitenlaag krijgt op zoete of hartige gerechten. Je kunt iets gratineren bijvoorbeeld in de oven of onder een grill.

De meest gebruikte techniek waarmee je een gerecht gratineert is door deze met kaas, paneermeel, kaassaus of room te bedekken. Vervolgens plaats je het gerecht onder een warmtebron. Er zijn verschillende soorten producten die je kunt gratineren, de meest voorkomende zijn ovenschotels en visrecepten. 


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is gratineren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.