Wat is een ruban?

Wat is een ruban en waar wordt het voor gebruikt?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 07-08-2021

Wat is een ruban?
Een ruban is een techniek waarmee ei-dooiers met suiker opgeklopt worden tot een gladde en witte schuimige massa. De kleur is niet geheel wit, maar eerder licht-geel. Er vormt zich een `lint` bij het optillen van de garde, dit proces duurt over het algemeen langer dan bij normaal opgeklopte eieren voor bijvoorbeeld een omelet. Een ruban wordt onder andere gebruikt om een suikerstroop te maken. Je kunt een ruban warm of koud opkloppen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je hiervan?

waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een ruban?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.