Wat is binden?

Binden is een kooktechniek om een dunne vloeistof te veranderen in een dikkere vloeistof.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Wat is binden?
Iets binden, of gebruik maken van een bindmiddel is een kooktechniek waarmee dunne vloeistof tot een dikkere vloeistof verandert. In veel gevallen zal dit gaan om sauzen of puddingen. Je kunt iets binden met behulp van:
  • Emulgeren
  • Inkoken
  • Gebruik maken van bindmiddelen
Er zijn verschillende soorten bindmiddelen verkrijgbaar voor het binden van vloeistoffen, zoals eieren, gelatine, agar-agar en zetmeelhoudende bindmiddelen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je hiervan?

waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is binden?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.