Waarom barst een ei tijdens het koken?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Waarom barst een ei tijdens het koken?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Leg de eieren rustig in het water, dit kun je het beste doen met een eetlepel. Laat het ei vervolgens in het water zakken. Voeg de eieren toe aan het koude water en breng het water dan aan de kook.

De eieren zullen op deze manier geleidelijker garen en dit vermindert de kans op het kapot springen van de eierschaal tijdens het koken. Barsten je eieren alsnog snel? Voeg dan een klein scheutje azijn toe aan het water. Dit voorkomt dat een ei niet helemaal leeg loopt en blijft het membraam intact.

Weet je ook wat het verschil is tussen witte- en bruine eieren?

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Waarom barst een ei tijdens het koken?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.