Wat is het verschil tussen witte en bruine eieren?

Wat is het verschil tussen witte en bruine eieren?

De kleur van een ei heeft geen invloed op de smaken, voedingswaarden van een ei. De kleur van een ei komt van de soort kip. Heel simpel: een wit gevederde kip (met witte oorlelletjes) legt witte eieren, en een rood-bruin gevederde kip (met rode oorlelletjes) legt bruine eieren.

Wist je dat er zelfs kip soorten zijn die blauwe of gespikkelde eieren leggen? Je kunt dit soort kippen meestal op een markt in het buitenland vinden. 

Witte en een bruine kip
Witte en een bruine kip

Over het algemeen zijn bruine kippen iets groter en hebben daardoor meer voer nodig. Om deze reden zijn bruine eieren ietwat hoger geprijsd. Eieren kunnen verschillen in smaak, maar dat ligt aan het soort voer dat de kippen krijgen en of de kippen een beter leven hebben gehad.

Kippen met een beter leven leggen eieren waarvan het eigeel veel smaakvoller is. De kleur van eieren zijn dus puur cosmetisch!


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-witte-en-bruine-eieren


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige vraag
Wat is kokosolie?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.