Vegan? Zo ga je zonder problemen uiteten
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegan? Zo ga je zonder problemen uiteten

Behalve het bekijken van de menukaart, zijn er nog andere dingen waar je op kunt letten om het jezelf makkelijker te maken bij de restaurant keuze als je veganistisch eet.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 18-10-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-10-2022

Ben je vegan? Dan is het niet eenvoudig om uiteten te gaan. Lang niet ieder restaurant is hier namelijk op ingericht. Zo kun je veel gerechten bijvoorbeeld wel zonder vlees of vis verkrijgen, maar zijn er nog altijd dierlijke producten in verwerkt. 

Desondanks zijn er steeds meer mogelijkheden als vegan te vinden. Zo zijn er steeds meer vegan restaurants, waar jij de lekkerste maaltijden kunt krijgen. Ook zijn er meer restaurants die bepaalde gerechten op de menukaart hebben staan die vegan zijn. Maar hoe kun je dan zonder problemen uiteten? Je leest het hieronder.

Menukaarten geven een goed beeld 

Als vegan kun je eerst naar een van de restaurants kijken die uitsluitend vegan op het menu hebben staan. Er zijn steeds meer restaurants te vinden, dus er zit er ongetwijfeld ook een bij jou in de omgeving. Voordat je een reservering maakt, is het wel goed om te bekijken welke gerechten zij allemaal serveren. 

De menukaarten zijn over het algemeen op de website te bekijken en je ziet ook vaak welke ingrediënten ze hiervoor gebruiken. Zo kun je beter bekijken of het restaurant bij je past of dat je verder kijkt naar een ander restaurant bij jou in de buurt.

Bloemkoolsteak met champignons
Bloemkoolsteak met champignons

De samenwerkingen van het restaurant bekijken

Naast de menukaarten is het ook verstandig dat je weet waar de restaurants de producten vandaan haalt. Een goed restaurant heeft hiervoor vaak informatie op de website staan, zodat je beter weet wat je eet. Ook dit is een belangrijk gegeven, omdat je hiermee kunt zien of een restaurant echt vegan is of dat er toch nog gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten. Vind je hier niets over op de website? Dan kun je altijd nog verder onderzoek doen of het restaurant opbellen en jouw vragen stellen.

Plaats jouw reservering bij restaurants

Als laatste is het verstandig om een reservering te plaatsen bij jouw favoriete restaurant. Vegan is de afgelopen jaren populair geworden, waardoor de kans groot is dat een restaurant vrijwel geen plek meer heeft. Met het maken van een reservering weet je zeker dat je op de gewenste datum terecht kunt en kunt genieten van de lekkerste maaltijden die het restaurant klaarmaakt. 

Jij ontdekt steeds weer nieuwe gerechten. Zo kun je onbezorgd uit eten als vegan en hoef je niet bang te zijn dat je producten en ingrediënten eet die niet binnen jouw lifestyle passen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Vegan? Zo ga je zonder problemen uiteten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.