Rocky road met paaseitjes
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rocky road met paaseitjes

Paaseitjes zijn natuurlijk altijd lekker, maar wil je eens wat anders op tafel, dan is rocky road met paaseitjes een heerlijke variatie. Ook een top idee om na Pasen de voorraad chocolade op te maken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 07-03-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-03-2024

Zit Pasen er weer op, maar is het einde van de voorraad paaseitjes die je in huis hebt nog niet in zicht? Daar kan je nog wat extra lekkers van maken: een rocky road. Zo heb je ineens een heel andere chocoladesnack in huis!

Wat is rocky road?

Een rocky road is een chocoladereep waarvoor je chocolade mengt met boter om ‘t een zachtere structuur te geven. Daarna meng je er lekkers doorheen en bedek je de chocola met nog meer smakelijke versieringen. Leuk om te maken, en ook nog eens een echte traktatie voor je mond!

Hoe maak je rocky road met paaseitjes?

Rocky road kan je in allerlei varianten maken. En zo is er natuurlijk ook een paasrecept met paaseitjes en andere paassnoepjes. Ideaal om bij de koffie of thee op tafel te zetten tijdens of na Pasen.

Benodigdheden:

  • 250 gram pure chocolade(eitjes)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels stroop
  • 30 gram zoute pretzels
  • 200 gram (gevulde) paaseitjes naar keuze
  • 50 gram paasschuimpjes/snoepjes
  • 1 bakplaat of brownievorm (20 x 25 cm)
  • 1 vel bakpapier

Stappenplan:

  1. Laat de pure chocolade(eitjes) met de boter au bain marie smelten. Snijd de boter in blokjes om sneller te laten smelten. Haal de schaal van de pan en meng de stroop er doorheen zodra alles gesmolten is. Laat dit chocolademengsel een kwartier afkoelen.
  2. Houd ongeveer acht pretzels apart. Breek de andere pretzels en de paassnoepjes in stukjes. Snijd de gevulde paaseitjes doormidden en houd er een paar apart. Meng de rest van de gehalveerde paaseitjes, paassnoepjes en stukjes pretzel door de chocolade.
  3. Bekleed de bakplaat of brownievorm met bakpapier en vul deze met het  chocolademengsel. Duw de apart gehouden pretzels en gehalveerde eitjes er bovenop en zet het 1 uur verder in de koelkast om uit te harden.
  4. Snijd de rocky road in stukjes en serveer. Of zet als geheel op tafel en leg er een mesje bij.

Verras je gasten met Pasen

Met deze rocky road speciaal voor Pasen kan je jouw gasten echt verrassen. Paaseitjes zijn natuurlijk altijd lekker, maar wil je eens wat anders op tafel, dan is dit een heerlijke variatie! Zin om verschillende dingen te maken voor Pasen 2024? Bekijk dan ook eens dit recept voor een brunch het hele gezin: paashaaswentelteefjes.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Rocky road met paaseitjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.