Minder vette vervanging voor crème fraiche
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Minder vette vervanging voor crème fraiche

Het is altijd belangrijk om de voedingswaarde van voedingsmiddelen te bekijken in het kader van een gezonde levensstijl. Omdat er ook alternatieven zijn voor crème fraiche hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 12-12-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-12-2022

Crème fraîche is een zachte room die in Frankrijk wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Het bevat meestal minstens 30% vet en wordt gekenmerkt door een licht zoete, zure smaak. Het wordt vaak gebruikt in gerechten als een vervanging voor slagroom of yoghurt, en kan worden gebruikt in warme en koude gerechten. Crème fraîche kan ook worden gebruikt als garnering op desserts of in dressings en dips.

Is crème fraiche ongezond?

Er is geen algemeen geldend antwoord op de vraag of crème fraîche gezond is, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid die wordt gebruikt en de manier waarop het wordt geconsumeerd. Crème fraiche bevat relatief veel vet en calorieën, dus het is belangrijk om het met mate te eten als onderdeel van een gezonde, gebalanceerde voeding. 

Als het wordt gebruikt als vervanging voor minder vette ingrediënten in gerechten, kan het een gezonde optie zijn. Het is altijd belangrijk om de voedingswaarde van voedingsmiddelen te bekijken in het kader van een gezonde levensstijl. Omdat er ook alternatieven zijn voor crème fraiche hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Alternatieven voor crème fraiche

Er zijn verschillende alternatieven voor crème fraiche die kunnen worden gebruikt in recepten waar je normaal crème fraiche voor gebruikt . Een van de meest populaire opties is yoghurt, omdat deze een vergelijkbare structuur en smaak heeft. Andere opties zijn kwark, geklopte slagroom of mayonaise. 

Het is ook mogelijk om een mengsel te maken van halfvolle melk en room of een kleine hoeveelheid citroensap of azijn om een zure smaak te creëren die lijkt op die van creme fraiche. Experimenteer om te zien wat het beste werkt in jouw favoriete recepten. Belangrijk is natuurlijk wel dat je kijkt naar het percentage vet. Je wilt immers wel een gezonder alternatief.

Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing
Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Het gevaar van te vet eten

Er zijn verschillende gevaren verbonden aan het eten van te veel vette voedingsmiddelen. Ten eerste kan dit leiden tot gewichtstoename, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Te veel vet in voeding kan ook leiden tot een verhoogd risico op obesitas, wat kan leiden tot verdere gezondheidsproblemen. 

Bovendien kan het eten van te veel vette voedingsmiddelen ook leiden tot een verminderde spijsvertering en een opgeblazen gevoel. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen met voldoende vezels, groenten, fruit en gezonde vetten om te voorkomen dat je te veel vet eet. Mocht je dan toch enkele kilo’s kwijt willen, dan zijn er ook pillen voor afslanken die je eetlust kunnen remmen, waardoor je ook minder eet.

Zorg dat je voldoende beweegt

Naast gezonde voeding is het natuurlijk ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Eén van de meest effectieve manieren, is door dagelijks met de beste crosstrainer enkele kilometers te gaan trainen. Een workout van 30 minuten kan er al voor zorgen dat je je een stuk fitter voelt. 

Je zult zien dat wanneer je dit regelmatig doet, je niet alleen fysiek fitter wordt, maar je er ook mentaal zienderogen op vooruit gaat. Verstandig dus om serieus mee aan de slag te gaan. Is een crosstrainer nu iets teveel van het goede, dan kun je natuurlijk ook gewoon iedere dag een half uur gaan wandelen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Minder vette vervanging voor crème fraiche"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.