Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
Ik stond deze maand heel veel in de keuken/fotostudio: veel nieuwe recepten, oude recepten verbetert of nieuwe foto's gemaakt en soms geëxperimenteerd wat nog eens opnieuw moet voor ik het recept goed genoeg vind om te delen.
We hadden een heerlijke BBQ bij vrienden en zaten tot laat in de avond nog buiten. Een dag later hadden we uitgebreide BBQ lunch met andere vrienden bij ons thuis en probeerde ik voor het eerst sinds mijn operatie een glaasje wijn.

Ik maakte een taart want er kwamen bekenden uit Nederland op de koffie. Zij waren op doorreis naar Spanje en stonden enkele dagen bij ons in het dorp op de camping.


Hond Max had een grasaar in zijn tandvlees en deze werd operatief verwijderd. Het is een hond met epilepsie, dus extra risico tijdens de narcose maar gelukkig is het helemaal goed gegaan.
Begin mei kregen de acacia bomen en vlierstruiken hun bloemen / bloesem, beide zijn eetbaar en je kunt er naast siroop bijvoorbeeld ook acacia beignets mee maken. Mijn klimrozen zaten voor het eerst helemaal vol met de mooiste rozen. De tuinbonen worden al mooi groot en de aardbeien zijn heerlijk zoet. Behalve veel verse kruiden, gebeurt er in mijn moestuin dit jaar nog steeds even niks.
De natuur in onze omgeving is ontploft, prachtig vol en groen want het heeft namelijk regelmatig geregend gecombineerd met veel zon. Daarom was er veel tuinonderhoud nodig, waaronder de 20 meter lange coniferenhaag bij de moestuin gesnoeid.



Bij ons in de buurt ligt een groot veld waar je zelf aardbeien kunt gaan plukken. Dit heb ik al eerder gedaan, maar Marco nog niet dus gingen we samen een mandje aardbeien plukken bij Sombrun.
Einde van de maand ging het over van lente naar echt zomers weer met temperaturen van boven de 30 graden. Het zwembad is nog niet gevuld, maar we hebben wel af en toe buiten gezeten met een boek, spelletje of ons kantoor naar buiten verplaatst.

Er werd naast verschillende pakketjes met 'foodpost' ook een enorm pakket bezorgd welke niet voor mij bleek te zijn. De pakketbezorger Colis Privé werkte helaas niet mee aan een oplossing, dus heb ik het zelf naar het juiste adres verstuurd. Goede karma + de ontvanger stuurde me een prachtig boeket bloemen om me te bedanken.
In Frankrijk is er een campagne gaande om zelf composteren te stimuleren, zo kun je zelf (op afspraak) een gratis compostbak ophalen om keukenafval te composteren. Dat had ik deze maand gedaan en hem direct in gebruik genomen. 10 jaar geleden hadden we er ook zo eentje in Nederland, maar die hebben we uiteraard niet meeverhuisd. We hebben wel al jaren een soort van composthoop voor tuinafval, maar geen echte composthoop aangezien dat te zwaar voor mij is om zelf om te scheppen.

De nieuwe badkamer was al sinds november in gebruik, maar deze maand hebben we de puntjes op de i gezet: kozijn maken, deur verven en andere afwerkingen/details. Ontzettend blij dat de badkamer nu echt 100% af is, nog elke dag volop genieten en trots dat we dat volledig zelf hebben gedaan.
- Bisous, Véronique
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!