Kijkje in de keuken: maart 2025
😍 19 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 1 Verrassend
😕 0 Matig

Kijkje in de keuken: maart 2025

Maart is jaarlijks een fantastische maand, want dan begint de lente officieel en zijn er overal prachtige gele koolzaad velden. Dit jaar komt dat lente gevoel voor mij pas later, lees hier waarom.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 28-03-2025.

Bijgewerkt op: 01-04-2025

Kijkje in de keuken: maart 2025

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk


Maart begon voor mij niet zo goed, ik moest namelijk met spoed geopereerd worden. Ik had al meer dan een maand buikpijn, zowel ik zelf als mijn huisarts dachten aan een maagontsteking, maar de medicijnen en voeding aanpassen werkten niet. Ineens ging het over tot heftige pijn die niet meer stopte en ik belandde op de eerste hulp.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 1

Het bleek aanhoudende koliekpijn te zijn door een hele grote galsteen en een afgestorven galblaas (necrose). De oorzaak: erfelijkheid. Mijn galblaas werd met spoed verwijderd en ik verbleef 3 dagen in het ziekenhuis. Wederom alleen maar lof over de gezondheidszorg in Frankrijk, zowel in het ziekenhuis als de verplegers aan huis. Ik had thuis namelijk nog een draagbaar infuus, na enkele dagen kon ik daar ook mee buiten van de zon genieten.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 2

Ik kreeg een dieet mee voor de eerste 2 weken en erna langzaamaan alle "verboden" ingrediënten weer toevoegen. Voornamelijk geen vet, alcohol, bonen, koolsoorten, ui, knoflook, kruidig etc. Geen enkel probleem, want een ziekenhuisdieet hoeft niet saai te zijn. We maakten dagelijks een heerlijke maaltijd en geen enkele keer last van het eten gehad.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 3

Toen Marco mijn moeder belde dat het niet goed ging, boekte ze direct een vlucht en is ze 5 dagen hier geweest. Zo kon ze de eerste dagen helpen met vanalles terwijl Marco moest werken. Gelukkig ging het elke dag een beetje beter en hebben we naast films gekeken, ook nog samen met Buddy kunnen wandelen en spelletjes kunnen doen. Ze heeft ook nog in het zonnetje mijn aardbeienplanten onkruidvrij gemaakt, want die groene vingers heb ik namelijk o.a. van haar.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 4
Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 5

We hadden al eerder kaarten gekocht voor de bioscoop: onze eerste keer naar een Franse cinéma. Aangezien ik me een week na de operatie goed genoeg voelde zijn we alsnog gegaan: Les Tuches 5 (God Save the Tuche), een leuke Franse comedy.

Het grootste gedeelte van de maand waren we nog steeds met ons 2en, aangezien mijn vader in totaal 5 weken was opgenomen voor zijn COPD. Toen hij eindelijk weer naar huis mocht, maakte ik draadjesvlees naar recept van zijn moeder.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 6

De lente is hier in volle gang, dat betekent ook dat het gras en onkruid ontzettend hard groeit. Ik moet de eerste tijd rustig aan doen, dat is niks voor mij dus ik heb zittend alsnog onkruid gewied. We wilden dit jaar de moestuin ombouwen tot verhoogde bakken (no dig), maar dit hebben we vooruit geschoven naar volgend jaar. O.a. door mijn herstel gaat de moestuin dit jaar op een laag pitje, en dat is voor een keer ook oké.

Uiteindelijk ben ik langzaamaan weer aan het werk gegaan: nieuwe recepten gemaakt, samenwerkingen en recepten gepubliceerd, en deze maand maar 1 keer i.p.v. 2 keer een nieuwsbrief.

Ik maakte weer eens zelf gyoza's met zelfgemaakte vellen. Tip: Dit hoef je niet per se op 1 dag te maken, de vellen kun je namelijk enkele dagen in de koelkast bewaren (of enkele maanden invriezen). Zorg ervoor dat elk velletje goed bedekt is met maizena of rijstmeel zodat ze niet gaan plakken. Pak de stapel vellen goed in met huishoudfolie en plaats deze dan in een hersluitbare zak, dit voorkomt dat de vellen vochtig zullen worden.

Kijkje in de keuken: maart 2025 - foto 7

Einde van de maand had ik een controle bij de chirurg, hij was erg tevreden met mijn herstel dus we laten deze pijnlijke maand achter ons en op naar april: met al meerdere leuke dingen op de planning!

- Bisous, Véronique

Wat vind je hiervan?

20 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
12 reacties op "Kijkje in de keuken: maart 2025"
Véronique zegt op 31-03-2025
Dankjewel voor je super lieve bericht, ik zal het proberen rustig aan te doen! Veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 31-03-2025
Dankjewel voor je super lieve bericht, dat is ook zeer gewaardeerd! Veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 31-03-2025
Dankjewel voor je super lieve bericht! Gelukkig goed afgelopen inderdaad en hoe dat niet had kunnen zijn als ik later naar het ziekenhuis was gegaan denken we gewoon niet over na. Heel veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 31-03-2025
Dankjewel voor je super lieve bericht, dat doet goed! Heel veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 31-03-2025
Dankjewel voor je super lieve bericht! Wat vervelend dat je hetzelfde hebt. Maag en galblaas liggen ook zo dicht bij elkaar, snap de diagnose maag ontsteking ook zeker wel. Daar leken de symptomen eerst ook wel erg op, tot de pijn ondraaglijk werd, toen had mijn huisarts het gelijk door. Ik heb gister een klein beetje room geprobeerd en had er gelukkig geen last van, dus dat is een goed begin. Hopelijk kun jij binnenkort ook weer genieten van room. Heel veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 31-03-2025
Heel dankbaar dat het goed is afgelopen en dat je er was. Heel veel liefs!!
Jeannette van dijl zegt op 29-03-2025
Van harte beterschap en zorg dat je het de komende tijd rustig aan doet! liefs, Jeannette
Adri zegt op 29-03-2025
Dank je wel dat je, ondanks al die ellende, toch weer de moeite hebt genomen heerlijke dingen te bedenken en te delen! Zeer gewaardeerd!
Frouk zegt op 29-03-2025
Wat vervelend voor jullie allemaal Véronicque. Gelukkig goed afgelopen en ik wens je nog een heel goed verder herstel.
Anna zegt op 29-03-2025
Ik wens je goede gezondheid en genoeg fitheid om je fijne recepten met ons te delen, kijk er iedere week naar uit. BEDANKT!
Andre szucs zegt op 29-03-2025
Alsnog wensen we je beterschap , mijn galblaas is er ook uit van in januari zelfde diagnose maag ontsteking 1 jaar mee rondgelopen nu heb ik enkel nog last met alles waar room in zit . Maar kijk zeker uit naar de volgende recepten . mvg Andre en lilian
Ans vranken zegt op 29-03-2025
Lieve twee, Wat een maand! Dankbaar dat alles op zijn pootjes terecht is gekomen en het was heerlijk om er voor jullie te zijn! Trots op jullie hoe jullie in het leven staan! Heel veel liefs van mam❤️❤️❤️

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.