Kijkje in de keuken: juni 2024
😍 6Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: juni 2024

We bezochten verschillende Franse marktjes, de moestuin kwam eindelijk een beetje op gang, de badkamer begint vorm te krijgen en de weekenden werden gevuld door vrienden.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-07-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-07-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk


De eerste dag van de maand bezochten we een vide-grenier (rommelmarkt) bij ons in de buurt, niets gekocht maar altijd leuk om overheen te struinen. Ze hadden helaas geen plantjes dit keer, maar op de markt had ik meer geluk met mooie tomatenplanten. Mijn gezaaide exemplaren hebben het wisselvallige weer dit jaar niet overleefd, in al mijn jaren moestuinieren zijn ze nog nooit mislukt - maar ooit moet de eerste keer zijn, blijkbaar.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 1

In de moestuin begint de oogst langzaam op gang te komen, eindelijk! Alles is zeer laat dit jaar, door alle regen waren er veel slakken en heb ik nagenoeg alles een tweede of derde keer opnieuw moeten zaaien. Knoflook, rabarber en rode besjes kunnen oogsten, maar ook de eerste peultjes en gele bonen, hopelijk wordt het zoveel dat de bonen ons weer de neus uit gaan komen zoals vorige jaren.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 2
Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 3

We gingen naar Tarbes om tegels uit te zoeken voor de badkamer. De winkel waar we jaren geleden voor de rest van het huis alle tegels hebben gekocht, was absurd duur geworden. Lokaal kopen werd helaas overgeslagen, echt niet in verhouding deze prijzen, en daarom bestelden we de tegels toch maar online.

Helaas moesten we deze maand nog 2 keer de ambulance bellen voor mijn vader (ivm COPD), waarna er wederom een korte ziekenhuisopname volgde. Ondertussen bleef zijn hond Max bij ons en combineerden we pap bezoeken in het ziekenhuis met badkamer spullen kopen bij Brico dépôt (grote bouwmarkt) in de stad.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 4

Bij ons in de buurt was een wijn festival, waar we met vrienden heen gingen. Aansluitend gingen we bij hun thuis eten, ik nam een heerlijke rabarber tiramisu mee, die erg in de smaak viel.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 5

Ik maakte de muren en plafond van de badkamer helemaal glad, wat een stofbende al dat schuren! Er zitten ook al 2 lagen witte verf op en 1 muur is al mooi donkergroen. Veel werk door de balken, maar het geheel is prachtig geworden dus dat is het helemaal waard. De onderste delen die niet geverfd zijn, ben ik niet vergeten maar daar komen tegels.

Ook de vloer is voorbereid met een laag Ditra en het geheel is waar nodig waterdicht gemaakt met vloeibare rubber. Douchebak is gemonteerd en de tegels staan klaar, nu nog tijd vinden om te gaan tegelen want ook dat gaan Marco en ik zelf doen.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 6
Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 7
Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 8
Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 9

We gingen heerlijk uiteten met vrienden bij La Palombe in Lascazères, absoluut een aanrader voor als je ooit in Zuidwest Frankrijk bent.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 10

Ik neem regelmatig iets lekkers mee naar de fysio, als één van de fysio's jarig is bak ik dus zeker iets voor ze. De mirabellen waren rijp, dus dit keer maakte ik een heerlijke kruimelvlaai. Recept komt binnenkort online, want hij werd erg goed ontvangen! Je kunt dit natuurlijk ook met andere pruimenrassen maken.

Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 11
Kijkje in de keuken: juni 2024 - foto 12

We bezochten wederom een vide-grenier en aansluitend lunch bij ons thuis. Ik maakte een simpele eiercurry met rijst en sperziebonen uit de wok. Er volgde een gezellige middag met vrienden, ofwel een top laatste dag van juni.

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

7 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Kijkje in de keuken: juni 2024"
Ineke zegt op 06-07-2024
Ziet er mooi uit. Goede en lekkere recepten
Véronique zegt op 07-07-2024
Dankjewel voor je leuke bericht Ineke! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.