Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
In de eerste dagen van het nieuwe jaar waren mijn peettante en nichtje nog bij ons op bezoek. We begonnen het jaar zeer ontspannen en rustig met koffie in de zon, wandelen en spelletjes.

Aangezien we voor een rustige kerst kozen, hadden we het kerstdiner met de buren bij ons thuis naar het eerste weekend van januari verplaatst. Ik maakte o.a. stoofvlees, rode kool, aardappelkroketjes en een toetje met mango en frambozen.

Een aantal dagen later kwam mijn moeder een midweekje op bezoek. Het was nog steeds prachtig weer, dus werden er meerdere wandelingen gemaakt in het bos tegenover ons huis. Daarnaast veel samen koken en kletsen.

Mijn jaarlijkse etentje met mijn fysio groep vond ook plaats terwijl mijn moeder er was, waardoor ze mee mocht. Ik ga wekelijks oefeningen in het zwembad doen voor mijn schouder, dit doen we met een semi vaste groep. Mijn fysio heeft meerdere groepen per week, en jaarlijks organiseert hij een lunch met alle groepen samen (60+ mensen). Heerlijk gegeten, gezellig en goed voor de taal.

Nadat de feestdagen, borrels en het familiebezoek achter de rug was en het dagelijkse leven weer op gang kwam, maakte ik verschillende nieuwe recepten. Ik begon met kip in champignonsaus, de bekende krokante Zinger kipburger van KFC, een roze salade voor Valentijnsdag en meer.

Het milde weer maakte plek voor nachtvorst en een dikke week koude dagen. Dit is mijn minst favoriete periode, gelukkig duurt dat hier altijd maar kort, al is vorst wel prachtig om te zien. De Pyreneeën zijn in de winter ook het vaakst zichtbaar, net een schilderij zo mooi.

De burgemeester organiseert jaarlijks een voeux, ofwel een nieuwjaarsborrel op het gemeentehuis om met het dorp te proosten op het nieuwe jaar. Onze hond Buddy kan er ook weer een jaar tegenaan met zijn jaarlijkse inentingen en een extra controle van zijn vetbult.

Het nieuwe jaar betekent ook dat er regelmatig aanbiedingen zijn, zo zijn we overgestapt van glasvezel provider en vorig jaar al van (huis en auto) verzekeraar. Een fijn gevoel om zowel financieel als in/rond huis alles weer eens extra op orde te maken.

Zo gaan we dit jaar geen grote klussen doen, maar meerdere kleinere klusjes om alles netter te maken. Beginnend bij het netjes maken onder het keukenraam, op de plek waar we vorig jaar een afvoerbuis hebben gemaakt. De muur moet nog opnieuw schoongemaakt worden en er komt nog een pad met grind langs vanuit de oprit tot aan mijn vaders woonkamer.

We genoten wederom van een heerlijke kaasfondue, dit keer bij vrienden thuis waar we een topavond hadden. Ik had een cake gebakken om mee te nemen, omdat vriendin Lotte jarig was. Het recept van deze zebracake komt binnenkort online.
- Bisous, Véronique