Hoe bak je spek extra krokant?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe bak je spek extra krokant?

Krokant spek geeft vaak een goede toevoeging aan een gerecht. Hoe bak je spek extra krokant?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 25-05-2015.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-08-2023

Krokant spek geeft bijna elk gerecht net dat beetje extra. De meest makkelijke en lekkerste manier om dit te bereiken, is in de oven. Zo hoef je niet bij je fornuis te blijven staan terwijl het vet overal naartoe spat. In professionele keukens kun je altijd wel een bak vinden met krokant spek of een soort ham. Gedroogd tot perfectie in de oven, of soms in een voedseldroger. Wij laten je de oven-versie zien.

Wat je nodig hebt;

Je hebt niet veel nodig, enkel een oven, bakplaat bekleed met bakpapier en keukenpapier. En natuurlijk plakken spek, zoveel als je zelf wilt.

Hoe maak je ze nou het aller lekkerst?

Verdeel de plakken losjes over de bakplaat bekleed met bakpapier en plaats de bakplaat in de koude oven. Terwijl het spek al in de oven zit verwarm je de oven tot 200 graden Celsius. 

Wacht ongeveer 10 minuten, controleer ze even en na nog eens 5 minuten zullen ze mooi van kleur en krokant zijn. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de spekplakken. Haal ze uit de oven en plaats de spekplakken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. 

Extra krokant spek gegarandeerd, aangezien ze evenredig gebakken zijn. Je kunt deze spekplakken bewaren in een goed afgesloten bak, leg dan wel even een stuk keukenpapier onderin. Je kunt ze gebruiken in salades, bovenop soepen, bij vlees en vis gerechten en op een broodje, verkruimeld of in zijn geheel.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe bak je spek extra krokant?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.