Een kijkje in de keuken: februari 2024
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Een kijkje in de keuken: februari 2024

Na jaren wachten begonnen we deze maand aan iets waar we ontzettend enthousiast van worden. Ik bakte verschillende taarten, cakes en meer lekkers en we gingen lunchen bij een lokaal restaurant.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-03-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


De kortste maand van het jaar begonnen we met een lunch buiten de deur met vrienden. Altijd gezellig, maar deze keer extra fijn om hen te zien want een dag later moest Simon naar het ziekenhuis voor een hart operatie met aansluitend de nodige herstel periode in een revalidatie centrum in de Pyreneeën.

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 1

Ik maakte een heerlijke nougatine ijstaart, die onder toeziend oog van het bezoek werd gefotografeerd. Na een stukje taart maakten we samen een wandeling door ons prachtige dorp. Aan de overkant van ons huis zetten ze af en toe schapen, met tientallen lammetjes, jammer dat het maar tijdelijk is want het is zo'n gezellig uitzicht en geluid. 

Toen we het huis kochten stond er een magnolia boom in de tuin, maar doordat er ook altijd gif in de tuin is gebruikt zijn inmiddels grotendeels alle bomen die er al stonden dood. Elk jaar planten we nieuwe bomen en dit keer plaatsten we een nieuwe magnolia, ik kan niet wachten tot het lente is en alles weer vol blad zit.

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 2
Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 3

In onze buurt liggen veel boerderijen met een boerderijwinkeltje erbij. We gaan hier om eerlijk te zijn niet zo vaak naartoe, aangezien ze beperkte openingstijden hebben en wij weinig tijd hebben. Het is makkelijker, sneller en vaak goedkoper om alles in 1 keer bij de supermarkt te halen. 

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 4

We zijn deze maand begonnen aan het realiseren van een badkamer boven. Dit is de oude hooizolder, waar we eind '22 een slaapkamer hebben gemaakt. We hebben toen we het huis kochten beneden wel al een nieuwe badkamer geplaatst, maar deze delen we met mijn vader (hij woont in een deel van ons huis). Het plan was dat dit tijdelijk zou zijn, maar door het vernieuwen van ons volledige dak werd de gehele bovenverdieping jarenlang niet gebruikt.

Doordat deze verdieping nog nooit eerder gebruikt is in de afgelopen ~300 jaar, moet er behalve een douche, tegels e.d. ook eerst een kamer van gemaakt worden. Ofwel eerst muren, afvoer, elektra en isolatie, dan pas kan er een badkamer komen. Dit gaan we de komende maanden rustig aan in de weekenden maken en dan hopen we dat de badkamer over een half jaar helemaal af is. Er zijn namelijk ook nog andere klussen die eerst gedaan moeten worden voordat het hier in Zuid Frankrijk te heet gaat worden.

De balken gaan in het zicht blijven en na vele uren schuren, schoonmaken en beitsen zijn de balken alvast klaar. De donkere balken geven een prachtige sfeer, dit hebben we in de rest van ons huis ook zo gedaan en dat past perfect bij het oude huis op het Franse platteland.

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 5
Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 6

Vele meters afvoer buizen werden gekocht en verlijmd, het eerste stuk waterleiding werd geplaatst en zo is het begin van de badkamer er: een werkend toilet.

Door gebrek aan tijd, en regen in het weekend waarin er wel tijd is, is project afvoer nog niet volledig afgerond. De afvoer voor de douche, bad en wastafel ligt wel al klaar om verlijmd te gaan worden, maar dat is een klus voor volgende maand. 

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 7
Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 8

Ik heb deze maand vooral veel opgeruimd om ruimte te maken voor de badkamer en om in de opslag ruimte te maken voor de afvoerbuizen. Veel opgeruimd om te inventariseren welk gereedschap, onderdelen en andere klusspullen we nog hebben (en dus niet hoeven te kopen). We konden hierna wederom met een volle aanhanger naar de déchetterie (milieustraat).

In de moestuin lieten de asperges zich al voorzichtig zien, een teken dat de lente eraan komt. De tuinbonen heb ik in november direct buiten gezaaid, ze zijn inmiddels al in bloei en de planten zijn mooi stevig. Hopelijk lukken ze dit jaar voor het eerst heel goed, voorheen was de zon te fel voor de planten waardoor ik nog nooit succesvol tuinbonen heb kunnen groeien.

Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 9
Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 10
Een kijkje in de keuken: februari 2024 - foto 11

Ik bakte deze maand verschillende taarten, kersenvlaai, cake en o.a. Indonesische pannenkoeken. Alle recepten komen zoals gewoonlijk binnenkort online. In de moestuin ben ik begonnen met opruimen, sla plantjes verspenen en langzaamaan vanalles zaaien.

 - Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
5 reacties op "Een kijkje in de keuken: februari 2024"
Jeffy Aschermann zegt op 02-03-2024
Hoe bijzonder en knap vind ik jullie!!! Veel geluk en sterkte! ❤️🌞
Ohmydish zegt op 02-03-2024

Dankje voor je super leuke en lieve bericht!! Veel liefs, Véronique

Jeffy Aschermann zegt op 03-03-2024
Waar zitten jullie in Frankrijk??
Ohmydish zegt op 04-03-2024

Wij zitten in de Gers, in het Zuidwesten. Wonen jullie zelf ook in Frankrijk? Veel liefs, Véronique

Jeffy Aschermann zegt op 04-03-2024
We woonden in Lorgues.. dacht dat je meer bij ons zat! Veel succes en woonplezier!!🌺🎉🌞

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.