Dit is hoe je het hele gezin gezond laat eten
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Dit is hoe je het hele gezin gezond laat eten

Veel mensen hebben er moeite mee om het gezin gezond te laten eten omdat ze niet weten wat ze in huis moeten halen of geen tijd hebben om gezonde gerechten klaar te maken. Bekijk hier 3 tips!

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 10-02-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-02-2022

Gezond eten is belangrijk het voor het hele gezin. Veel mensen hebben hier moeite mee omdat ze niet weten wat ze in huis moeten halen of geen tijd hebben om gezonde gerechten klaar te maken. 

We hebben drie uitstekende tips voor je verzameld zodat de hele familie kan starten met een gezonde levensstijl. 

Laat het goede voorbeeld zien

Kinderen zijn dol op zoetigheid en groente laten ze liever staan. Kinderen doen graag hun ouders na, daarom is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Zorg dat je zelf een gezond voedingspatroon hebt. 

Ontbijt iedere ochtend en snack alleen tussendoortjes die gezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, cherrytomaatjes, paprikareepjes of wortels. Geef je kinderen aan wanneer je gezonde dingen aan het eten bent dat je het lekker vindt. Dit stimuleert ze om te gaan proeven. Op deze manier kunnen jullie samen gezond eten. 

Crudité
Crudité

Eén keer in de week wat lekkers

Gezond eten betekent natuurlijk niet dat je helemaal nooit meer wat lekkers mag. Het draait volledig om de juiste balans. Door één keer in de week wat lekkers te eten zorg je dat het hele gezin gemotiveerd blijft. 

Maak bijvoorbeeld van vrijdag iedere week een frietavond en laat de kinderen in het weekend genieten van een bakje chips of een zakje snoep. Zolang je de rest van de week op de gezonde gewoontes let is er niets aan de hand en kunnen zulke maaltijden prima. 

Gezond eten met FitChef Family

Met het hele gezin gezond eten kan best een lastige opgave zijn en waarschijnlijk heb je het één en al ander al geprobeerd. FitChef Family is de oplossing. Het is een kookboek die bedoeld is voor de hele familie. 

Met maar liefst 99 recepten kun je samen met je kinderen aan de slag om het eten te gaan bereiden. Het is ook nog eens hartstikke leerzaam als we deze Fitchef review mogen geloven. De kinderen leren het belang van gezonde voeding en doordat de recepten eenvoudig te bereiden zijn leren ze ook hoe je moet koken. 

In het boek staan diverse recepten beschreven voor het ontbijt, lunch en diner. Ook tussendoortjes kunnen worden gemaakt. Het kookboek van FitChef Family is dus niet alleen gezond maar ook nog eens leuk om te doen! 

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Dit is hoe je het hele gezin gezond laat eten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.