Deze pannen mogen niet ontbreken in jouw keuken
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Deze pannen mogen niet ontbreken in jouw keuken

Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten pannen. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier welke pannen niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 28-10-2021.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-11-2021

Zijn jouw oude pannen aan vervanging toe? Dan ben je mogelijk al voorzichtig aan het kijken naar nieuwe. In dat geval ontdek je snel genoeg dat je nogal wat te kiezen hebt. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen uit allerlei verschillende soorten pannen. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier welke pannen niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Koekenpan

De meeste mensen gebruiken dag in dag uit een koekenpan bij het bereiden van verschillende gerechten. Dankzij de antiaanbaklaag kun je deze pan gebruiken voor verschillende gerechten. Zo gebruiken veel mensen deze pan bijvoorbeeld voor het bereiden van vlees. Daarnaast kun je er aardappelschijfjes en pannenkoeken in bakken. 

Wokpan

Vind je het lekker om op zijn tijd een oosters gerecht te eten? Dan gebruik je mogelijk ook wel een koekenpan voor het bereiden van zo’n gerecht. Dit is inderdaad een optie, maar het gerecht smaakt dan toch net wat minder lekker dan wanneer je het bereidt in een wokpan. Deze pan is bolvormig, waardoor hij zich uitstekend leent om bijvoorbeeld groenten in te wokken. 

Braadpan

Voor het bereiden van een stukje kip of een schnitzel gebruiken veel mensen een koekenpan. Toch is zo’n pan niet geschikt voor iedere vleessoort. Wil je bijvoorbeeld een stoofpotje maken? Dan wordt het vlees mogelijk al snel droog als je het klaarmaakt in een koekenpan. Vandaar dat een braadpan ook niet mag ontbreken in jouw keuken. Zoals de naam al aangeeft, leent zo’n pan zich uitstekend voor het braden van vlees. Gebruik je een braadpan? Dan smaakt het vlees vaak een stuk beter dan wanneer je een koekenpan gebruikt.

Braadpan - gestoofde sukadelappen
Braadpan - gestoofde sukadelappen

Kookpan

Een maaltijd bestaat meestal niet alleen uit vlees. Naast een stukje vlees eten veel mensen bijvoorbeeld ook aardappels, groente of pasta. Daarom mag een kookpan ook niet ontbreken in jouw keuken. Deze pannen zijn een stuk hoger dan de pannen die we hierboven behandelden. Hierdoor kun je er uitstekend verschillende gerechten mee bereiden. Omdat je de ene keer meer kookpannen nodig hebt dan de andere keer, raden wij je aan naar pannensets te kijken. Schaf je zo’n set aan? Dan haal je pannen in verschillende formaten in huis. Op deze manier heb je altijd een geschikte pan voorhanden.

Steelpan

De laatste pan die we hier behandelen, is de steelpan. Sommige mensen gebruiken zo’n pan niet of nauwelijks. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je mogelijk niet dat je er eentje nodig hebt. Toch komt een steelpan behoorlijk vaak van pas. Omdat zo’n pan nogal klein van stuk is, kun je er bijvoorbeeld sausjes in maken voor bij bepaalde gerechten. Daarnaast leent een steelpannetje zich uitstekend voor het maken van een lekker jus voor over de aardappels. Kortom: een steelpan mag ook zeker niet ontbreken in jouw keuken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Deze pannen mogen niet ontbreken in jouw keuken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.