Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan is dit een idee dat een waardevolle toevoeging zal zijn aan jouw keuken. Want met een eigen koffiebar kun je voor ieder moment de perfecte koffie kiezen. Van een intense koffie voor het begin van de dag, tot een subtiel smakenpalet tijdens het natafelen.
Het koffie abonnement
We beginnen even met iets leuks, namelijk een koffie abonnement. Dit is namelijk de perfecte start voor jouw koffie-experience vanuit huis. Aangezien je zo makkelijk kennis kunt maken met de verschillende smaken en aroma’s van Nespresso. Zo kun je er goed achter komen welke koffiecups niet mogen ontbreken aan jouw koffiebar. Dus laten we eens kijken hoe je kunt beginnen met het samenstellen van diverse koffiesoorten.
De smaaktest
Als je geen idee hebt waar je moet beginnen en welke smaken je lekker vindt, dan kun je starten met de smaaktest van Nespresso. Zo ontdek je door het beantwoorden van een aantal simpele vragen, welke koffiesoorten passen bij jouw smaak. Maar ook als je al wel een favoriet hebt, is het een leuke manier om andere koffiesoorten te ontdekken. Die je meteen kunt gebruiken voor de volgende stap.
Verschillende koffiesoorten selecteren
Begin met het uitkiezen van een paar verschillende smaken voor de momenten waarop jij graag koffie drinkt. Denk aan een krachtige koffie voor in de ochtend, een romige koffie voor de namiddag en een variant zonder cafeïne voor de avond. Dit kan er voor jou natuurlijk totaal anders uitzien, op basis van jouw koffiemomentjes.
Nu je de basisselectie hebt gemaakt, is het tijd om er een aantal unieke koffiesoorten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld een unieke smaak om een keer te proberen, een specifieke koffie die je lekker lijkt als je iets te vieren hebt en een neutrale smaak die perfect is om te drinken als je visite krijgt.
Grote en kleine kopjes koffie
Nu je een mooie selectie hebt gemaakt van koffiesmaken, is het handig om te kijken of je selectie geschikt is voor zowel een kleine espresso als een grote latte. Het handige van Nespresso is dat er bij iedere koffie staat aangegeven welke hoeveelheid het meest geschikt is. Uiteraard is dit een richtlijn, maar het maakt het wel erg makkelijk om een diverse selectie te maken.

Koffieselectie op basis van herkomst
Als je jouw koffieselectie nog wat wil uitbreiden of je het op een andere manier wil aanpakken, dan kun je jouw koffiebar ook indelen op basis van het land van herkomst. het land waar de koffie verbouwd wordt heeft namelijk, net zoals het brandprofiel, veel invloed op de uiteindelijke smaak. Hieronder alvast drie van onze persoonlijke favorieten uit de selectie van composteerbare (N)espresso’s, afkomstig uit verschillende landen:
- Wakker te worden in de ochtend met de Ispirazione Palermo Espresso, geteeld in Brazilië en India. Een krachtige koffie, met een lekker bittertje.
- Bijkomen in de namiddag met de Peru Organic Espresso uit de Andes in Peru. Een biologische koffie van een enkele boon met tonen van fruit.
- Perfect voor de avond is de Decaffeinato Espresso uit Brazilië en Colombia. Met een volle (cafeïnevrije) body en een zachte smaak. (Ook heerlijk bij deze walnotencake, inclusief koffie als ingrediënt.)
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!