Goulash uit slowcooker
| Aangemaakt op: | 19-12-2023 |
|---|---|
| Aantal personen: | 4 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Slowcooker recepten |
| Keuken: | Europees |
| Bronvermelding: | https://uitpaulineskeuken.nl/ |
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr runder-riblappen
- 1 el bloem
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 400 ml bouillon
- 2 blaadjes laurier
- 1 el karwijzaad
- 1 el paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
- Lekker met
- Rijst Aardappelpuree Brood
Bereiding
Zo maak je het
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Breng op smaak met peper en zout en bestuif met bloem.
Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.
Om de goulash uit de slowcooker te maken zetten we onze multicooker eerst aan op de searstand. Verhit wat olijfolie in de pan en bak het vlees rondom bruin. Schuif het vlees naar één kant van de pan. Bak de uien en de knoflook aan de andere kant aan. Voeg dan de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad toe en bak dit mee. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg tot slot de bouillon en de laurier toe.
Zet de multicooker op standje low en gaar de goulash in 8 uur met de deksel op de pan. Meer haast? Gebruik dan de high-functie en gaar het vlees in 4 uur.
Leg het laatste half uur het deksel van de slowcooker, zodat de saus wat in kan dikken. Je kan eventueel ook een maïzena-papje toevoegen (van 1 el maïzena en 1 el water).
Breng de goulash op smaak met peper en zout en garneer eventueel met wat verse peterselie. Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.