Picnic
| Aangemaakt op: | 27-04-2022 |
|---|---|
| Aantal personen: | 4 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Pasta recepten |
| Keuken: | Nederlands |
| Bronvermelding: | picnic |
Ingrediënten
- Spaghetti bolognese met balsamico
- Ingrediënten
- braadworst
- 1
- spaghetti
- 500 g
- Italiaanse roerbakgroenten
- 400 g
- passata
- 500 g
- tomatenpuree
- 140 g
- tomatenblokjes met kruiden
- 400 g
- gemalen venkelzaad
- 2 tl
- balsamico-azijn
- 3 el
- Parmezaanse kaas
- 80 g
- Uit eigen keuken: 3 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, zout, peper en 1 tl suiker
Bereiding
Zo maak je het!
Stap 1
Haal het velletje van de braadworst en breek het worstdeeg in stukjes. Hak de knoflookteentjes fijn.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het worstdeeg toe. Prak het deeg zo fijn mogelijk met de scherpe kant van je spatel (totdat je een soort gehakt hebt).
Stap 3
Voeg dan de gemalen venkelzaad toe en rul het worstgehakt gedurende 3 minuten of tot goudbruin aan de buitenkant.
Stap 4
Haal het gerulde worstgehakt uit de hapjespan en zet apart. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Doe de Italiaanse roerbakgroenten in dezelfde hapjespan waar je de worst in hebt gebakken. Roerbak gedurende 3 minuten.
Stap 6
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het voorgerulde worstgehakt, de passata en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 7
Voeg de balsamico-azijn toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper, zout en een kleine theelepel suiker.
Stap 8
Serveer de braadworst- en balsamicosaus met de voorgekookte spaghetti. Garneer met versgeraspte grana padano.
Tip
Liever met gewoon gehakt? Kan ook! Volg dan gewoon dezelfde stappen. Lekker met verse blaadjes basilicum, gescheurde stukken mozzarella en een snufje cayenne voor extra pit.