🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Recepten van Els

Je bent hier: Receptenboekje Mijn recepten Picnic

Picnic

Aangemaakt op: 27-04-2022
Aantal personen: 4 personen
Menugang: Hoofdgerechten
Thema: Pasta recepten
Keuken: Nederlands
Bronvermelding: picnic

Ingrediënten

  • Spaghetti bolognese met balsamico
  • Ingrediënten
  • braadworst
  • 1
  • spaghetti
  • 500 g
  • Italiaanse roerbakgroenten
  • 400 g
  • passata
  • 500 g
  • tomatenpuree
  • 140 g
  • tomatenblokjes met kruiden
  • 400 g
  • gemalen venkelzaad
  • 2 tl
  • balsamico-azijn
  • 3 el
  • Parmezaanse kaas
  • 80 g
  • Uit eigen keuken: 3 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, zout, peper en 1 tl suiker

Bereiding

Zo maak je het!

Stap 1

Haal het velletje van de braadworst en breek het worstdeeg in stukjes. Hak de knoflookteentjes fijn.

Stap 2

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het worstdeeg toe. Prak het deeg zo fijn mogelijk met de scherpe kant van je spatel (totdat je een soort gehakt hebt).

Stap 3

Voeg dan de gemalen venkelzaad toe en rul het worstgehakt gedurende 3 minuten of tot goudbruin aan de buitenkant.

Stap 4

Haal het gerulde worstgehakt uit de hapjespan en zet apart. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Doe de Italiaanse roerbakgroenten in dezelfde hapjespan waar je de worst in hebt gebakken. Roerbak gedurende 3 minuten.

Stap 6

Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het voorgerulde worstgehakt, de passata en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 7

Voeg de balsamico-azijn toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper, zout en een kleine theelepel suiker.

Stap 8

Serveer de braadworst- en balsamicosaus met de voorgekookte spaghetti. Garneer met versgeraspte grana padano.

Tip

Liever met gewoon gehakt? Kan ook! Volg dan gewoon dezelfde stappen. Lekker met verse blaadjes basilicum, gescheurde stukken mozzarella en een snufje cayenne voor extra pit.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.