🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Hete bliksem met stoofvlees

Aangemaakt op: 27-03-2022
Aantal personen: 6 personen
Menugang: Hoofdgerechten
Thema: Herfst recepten
Keuken: Nederlands

Ingrediënten

  • ● 1000 g stoofvlees (in blokjes gesneden)
  • ● 3 el olijfolie
  • ● ½ dl azijn
  • ● 3 el bloem
  • ● peper
  • ● zout
  • ● halve rode peper (eigen keuze, maakt het pittiger)
  • ● 1500 g uien (gesneden)
  • ● 5 tenen knoflook
  • ● 1000 g goudreinetten
  • ● 1500 g kruimige aardappelen
  • ● 6 kruidnagels
  • ● 5 blaadjes laurier
  • ● 350 ml runderbouillon
  • ● 4 el kristalsuiker
  • ● 100 g (room)boter
  • ● 1 tl kaneelpoeder

Bereiding

1. Stoofvlees in blokjes snijden, zout en peper toevoegen, dan 3 eetlepels bloem

toevoegen.

2. Grote pan heet maken met een goede scheut olie.

3. Vlees lekker bruin bakken.

4. Als het vlees een mooie bruine kleur heeft in een braadslee.

5. In de nog hete pan een klein beetje olie toevoegen met de gesneden uien.

6. Als de uien glazig zijn gesneden knoflook toevoegen

en samen met de uien mooi bruin bakken.

7. Als de uien bruin zijn afblussen met de azijn.

8. De kruidnagel in de laurierblaadjes steken en bij het vlees leggen.

9. De uien over het vlees verdelen in de braadslee en daarna 350 ml runderbouillon

toevoegen.

10. Braadslee afdekken met zilverfolie en op 160 graden ongeveer 2.5 uur gaar stoven.

11. Aardappelen schillen en in ruim water gaar koken.

12. Goudreinetten schillen en in grove stukken snijden. (room)boter in een braadpan met

dikke bodem smelten en de kristalsuiker toevoegen. Als de suiker in de boter is

opgelost en begint te kleuren de appelstukken toevoegen en bakken tot de appel

beetgaar is.

13. De aardappelen afgieten en droogstomen, daarna de appel toevoegen en alles met

een pureestamper tot één geheel stampen. Eventueel met een klontje (room)boter iets

smeuiger maken.

14. De hete bliksem op een bord serveren met een goede schep stoofvlees ernaast.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.