Hete bliksem met stoofvlees
| Aangemaakt op: | 27-03-2022 |
|---|---|
| Aantal personen: | 6 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Herfst recepten |
| Keuken: | Nederlands |
Ingrediënten
- ● 1000 g stoofvlees (in blokjes gesneden)
- ● 3 el olijfolie
- ● ½ dl azijn
- ● 3 el bloem
- ● peper
- ● zout
- ● halve rode peper (eigen keuze, maakt het pittiger)
- ● 1500 g uien (gesneden)
- ● 5 tenen knoflook
- ● 1000 g goudreinetten
- ● 1500 g kruimige aardappelen
- ● 6 kruidnagels
- ● 5 blaadjes laurier
- ● 350 ml runderbouillon
- ● 4 el kristalsuiker
- ● 100 g (room)boter
- ● 1 tl kaneelpoeder
Bereiding
1. Stoofvlees in blokjes snijden, zout en peper toevoegen, dan 3 eetlepels bloem
toevoegen.
2. Grote pan heet maken met een goede scheut olie.
3. Vlees lekker bruin bakken.
4. Als het vlees een mooie bruine kleur heeft in een braadslee.
5. In de nog hete pan een klein beetje olie toevoegen met de gesneden uien.
6. Als de uien glazig zijn gesneden knoflook toevoegen
en samen met de uien mooi bruin bakken.
7. Als de uien bruin zijn afblussen met de azijn.
8. De kruidnagel in de laurierblaadjes steken en bij het vlees leggen.
9. De uien over het vlees verdelen in de braadslee en daarna 350 ml runderbouillon
toevoegen.
10. Braadslee afdekken met zilverfolie en op 160 graden ongeveer 2.5 uur gaar stoven.
11. Aardappelen schillen en in ruim water gaar koken.
12. Goudreinetten schillen en in grove stukken snijden. (room)boter in een braadpan met
dikke bodem smelten en de kristalsuiker toevoegen. Als de suiker in de boter is
opgelost en begint te kleuren de appelstukken toevoegen en bakken tot de appel
beetgaar is.
13. De aardappelen afgieten en droogstomen, daarna de appel toevoegen en alles met
een pureestamper tot één geheel stampen. Eventueel met een klontje (room)boter iets
smeuiger maken.
14. De hete bliksem op een bord serveren met een goede schep stoofvlees ernaast.