Pittige tomatensoep
| Aangemaakt op: | 26-11-2021 |
|---|---|
| Aantal personen: | 8 personen |
| Menugang: | Soep recepten |
| Thema: | Kerstrecepten |
| Keuken: | Europees |
| Bronvermelding: | Oma's eigen recept |
Ingrediënten
- 4 ons runderlappen
- 2.50 Gr half om half gehakt
- 2 a 3 blikjes tomatenpuree
- 1 kilo tomaten
- Of(2 pakken gezeefde tomaten)
- 2 grote uien
- 4 runderbouillonblokken
- 4 grotere laurierblaadjes
- Theelepeltje sambal
- 1prei
Bereiding
Kook in een royale kookpan 3liter water
Doe de runderlappen erbij en laat op een klein pitje het vlees garen.±1.5 uur
In de tussentijd draai je van het gehakt
Mooie balletjes
Snij de prei in ringen
Haal de ui uit zijn jasje maar laat hem wel heel.
Haal het vlees uit de pan en haal het met 2 vorken uit elkaar of snijd het in stukken
Voeg nu de bouillonblokjes toe
De tomaten of de gezeefde tomaten
De tomatenpuree
En de sambal
Als je verse tomaten neemt laat je die een half uurtje garen om ze vervolgens te zeven
Daarna voeg je de ballen de hele uien en
De laurierbladen toe
Alles nog steeds op klein vuur
Af en toe met houten lepel door roeren
Ongeveer een kwartier voor dat je de soep gaat opdienen de ui eruit halen en de prei erbij doen
Smakelijk eten