🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Vis op balinese wijze

Aangemaakt op: 16-01-2022
Aantal personen: 4 personen
Menugang: Hoofdgerechten
Thema: Visrecepten
Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

  • Vis in moten (zalm, kabeljauw, of een andere vaste vissoort) +/- 200 gr p.p.
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook,
  • vis bouillon of water.
  • 1 stengel sereh
  • 2 djeroek poeroet
  • 1 salem blad
  • 2 schijfjes laos
  • 2 schijfjes djahe
  • 2 teel. Asem, (tamarinde)
  • Olie om te bakken
  • suiker
  • 2 maggi blokjes.
  • 1 eetl. Sambal badjak
  • 1 kl. Eetl.ketjap A.
  • 1 theel. trassi

Bereiding

Boemboe maken: In de vijzel: de gesneden ui, de knoflook, trassi, en 2 theel. Suiker.

Dit stampen (hoeft niet zo heel fijn).

De asem pasta oplossen in een kop warm water, dit zeven en in een kom doen hierin de moten vis van beide kanten goed inwrijven.

Daarna de vis in een pan van beide kanten even goed aanbakken.

Uit de pan nemen en even apart zetten.

In de wadjan, 6 eetl olie, hierin goed fruiten de schijfjes laos, sereh(grof gesneden) de schijfjes djahe, poeroet en salem blad,

Dan de boemboe erbij doen en dit op een hoog vuur goed bakken.

Een flinke eetlepel sambal badjak erbij, even bakken en dan afblussen met de rest van het asemwater. Daarna aanvullen met de bouillon (3 tot 4 dl.)

De vismoten in de pan doen, het geheel weer aan de kook brengen een

eetl. ketjap er door mengen, maggi blokjes erbij en met de deksel op de pan nog eens 10 min. op een laag vuur door laten koken.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.