🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Schorseneren met pasta

Aangemaakt op: 01-02-2022
Aantal personen: 2 personen
Menugang: Hoofdgerechten
Thema: Onbekend
Keuken: Italiaans

Ingrediënten

  • 750 gr schorseneren
  • 200 gr pasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 t knoflook gehakt
  • 1 zoete puntpaprika in grove stukken
  • 1 eetl pesto
  • 100 gr gekookte ham.
  • Boullonblokje
  • 100 ml kookroom
  • 1 el. Bloem
  • Peper
  • Geraspte jonge kaas
  • Melk.

Bereiding

Schorseneren schoonmaken gaat het eenvoudigste als volgt: zet een pan met water en een flinke scheut melk op het vuur en breng aan de kook, borstel ondertussen de schorseneren onder stromend water goed schoon . snij event in twee stukken en kook ze 3 tot 4 minuten. haal uit de pan en spoel af . je kunt ze dan met een dunschiller gemakkelijk schillen. Doe in de pan schoon water met weer een flinke scheut melk en kook hier de schorseneren in tot ze beetgaar zijn. Snijd ze in grove stukken en zet apart.

Doe in een pan ruim water met het bouillonblokje en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking spoel af met koud water en zet opzij. Bewaar de bouillon

Doe in een ruime pan 1 el olijfolie en smoor de ui en de knoflook. Voeg de paprika en de pesto toe

Even laten bakken dan de pasta en de kookroom erbij doen, even laten bakken en in een vuurvaste schaal doen.

In een pannetje een klontje boter smelten bloem erbij en maak hier een sausje van met de bouillon waar je de pasta in gekookt ,hebt de helft van de kaas snij de helft van de ham in stukjes en roer deze door de saus. Maak af met wat peper en zout event way Worcester saus.

Op de schaal met pasta verdeel je de stukken schorseneer, giet daaroverheen de saus, garneer met de rest van de in reepjes gesneden ham bedek met de rest van de geraspte kaas en zet de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.