Rendang van rundvlees
| Aangemaakt op: | 16-01-2022 |
|---|---|
| Aantal personen: | 4 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Vlees recepten |
| Keuken: | Indonesisch |
| Bronvermelding: | Sri Owen de Regionale Indonesische keuken (met wat eigen aanpassingen) |
Ingrediënten
- 1/2 kg runder sucadelappen
- 5 pepers fijngehakt
- 2 uien gesneden
- 4 t. knoflook
- 1 theel. ketoembar (koriander)
- 1 theel.djinten (komijn)
- 1 schijf citroen
- 2 eetl tamarinde water
- 2 st djahe
- 4 tot 5 gedroogde lombok(even pletten)
- 1eetl olie
- 2 salem blaadjes (event. te vervangen door laurier)
- 3 theelepel Sambal
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak.
- 2 st laos,
- 2 st sereh,
- 1 st pandan blad,
- 3 theel. Koenjit, (curcuma)
- ½ ltr romige kokosmelk
Bereiding
Maak boemboe van de pepers, 1 ui, 2 t. knoflook, ketoembar, djinten, koenjit,
Trasi, 1 theel. Paprika, zoete en scherpe.
Maak een bouillon van water met een ui, 2 t. knoflook, schijfje citroen,laos , djahe, salemblad, pandanblad, gedroogde lombok, tamarinde zout.
1 theel.djinten, ketoembar, koenjit en kerrie
kook hierin het vlees tot het goed gaar is.
Haal het vlees uit de bouillon en snij dit in stukken (niet te fijn)
Zeef de bouillon en zet apart.
Doe in de wadjan, olie 1 sch. djahe 1 sch. laos , 2 poeroetblaadjes. Stukje sereh,
Even aanbakken dan de boemboe met de sambal erbij doen, en goed doorbakken tot het mengsel droog wordt.
Het in stukken gesneden vlees erbij doen en goed doorbakken,
Afblussen met +/- ½ ltr van de bouillon,
Aan de kook brengen, kokosmelk toevoegen en laten inkoken tot +/- ¼ van de hoeveelheid.(af en toe roeren)