Groente tajine
| Aangemaakt op: | 18-08-2023 |
|---|---|
| Aantal personen: | 4 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Vegetarische recepten |
| Keuken: | Marokkaans |
| Bronvermelding: | eigen recept |
Ingrediënten
- verse rode pepers, in dunne ringen
- 1 tl harissa
- 1 thl.l garam masala
- 1 tl komijnpoeder
- 1 flinke theel. Ras el hanut
- Schil van 1 biologische citroen
- Koriander, blaadjes geplukt, steeltjes gesneden (hoeveelheid naar smaak)
- 1 tl kurkuma
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- Olijfolie
- 2 Dunne plakjes gemberwrtel
- 1 grote ui in dunne ringen
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 tomaten in stukken gesneden
- 250 gr bloemkoolroosjes.
- 1 wortel in stukjes gesneden
- 250 gr Zoete patat geschild en in blokjes gesneden
- Handjevol rozijnen (geweekt in een glas witte wijn)
- groentebouillon
- Witte rijst parelcouscous voor erbij.
Bereiding
Bereidingswijze.
Giet een flinke scheut olijfolie in de tajine en laat deze langzaam heet worden .
Smoor hierin de ui en de knoflook tot deze glazig worden.
Doe de kerrie ras el hanut, komijn, kurkuma, harissa schijfjes gember erbij en laat even bakken tot de geur los komt. Dan de koriander erbij even laten bakken. Doe de groenten erbij laat even bakken en blus af met de bouillon Doe de deksel op de tajine en laat alles een kwartiertje stoven, dan de rozijnen samen met de witte wijn waarin ze geweld zijn erbij en laat nog eens 10 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Garneer met de gehakte pepertjes en event citroenrasp.
Wil je pittiger doe dan de pepers er eerder bij hoe langer je ze laat meekoken hoe pittiger het gerecht wordt.
De groenten kun je variëren is ook lekker met venkel raapjes koolrabi o.d.