Tomatensoep
| Aangemaakt op: | 18-09-2021 |
|---|---|
| Aantal personen: | 2 personen |
| Menugang: | Soep recepten |
| Thema: | Budget soep recepten |
| Keuken: | Belgisch |
| Bronvermelding: | Basis is EEN RECEPT VAN Stephanie Bex - Njam.tv (het kookkanaal) |
Ingrediënten
- 1,5 l kippenbouillon
- 125 gr soepballen (al dan niet uit blik)
- 3 gr geraspte gember
- 100 gr appelmoes
- 40 gr suiker
- 280 gr tomatenpuree
- 15 ml sojasaus
- 60 gr vermicelli
Bereiding
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg aan de bouillon de gember, de appelmoes, de suiker, de tomatenpuree en de sojasaus toe.
Roer goed en voeg bij gebruik van de eigen gemaakte nu de soepballen toe. Breng het opnieuw aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de soepballen garen. Voeg dan de vermicelli toe. De soep is klaar wanneer de vermicelli (al dente) gegaard is.
Bij gebruik van soepballen uit blik voeg je de inhoud gelijktijdig met de vermicelli toe.