🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Recepten van Ruud Post

Je bent hier: Receptenboekje Mijn recepten Tjau kai tin

Tjau kai tin

Aangemaakt op: 29-01-2022
Aantal personen: 2 personen
Menugang: Hoofdgerechten
Thema: Rijst recepten
Keuken: Chinees
Bronvermelding: Recept van mijn voormalige collega J. Jiang.

Ingrediënten

  • 350 gram kippendijen (in stukjes)
  • 1 el aardappelmeel
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el (lichte) sojasaus
  • (mespuntje) suiker
  • 100 gram cashewnoten
  • 2x bosuitjes (ringen gesneden)
  • 1x gele ui (fijn gesneden)
  • 1x el gember (fijn gesneden)
  • 2x knoflook teentje (fijn gehakt)
  • 50 gram paprika (rood) in blokjes
  • 50 gram paprika (groen) in blokjes
  • 50 gram komkommer in blokjes
  • zonnebloem olie
  • SAUS:
  • 2 tl aardappelmeel
  • 1 el Hoi Sin saus
  • 25cl kippenbouillon

Bereiding

Meng de stukjes kip met de kruiden en de aardappelmeel.

Dek het af en laat het 10 minuten intrekken.

Bak de kip 3 tot 4 minuten in één eetlepel olie, haal de kip uit de pan.

Roerbak de ui glazig samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip, bosuitjes en de cashewnoten toe. Maak het af door de de saus toe te voegen en roer -kort- totdat de saus dik en transparant is.

- lekker bij rijst, nasi of bami.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.