Tjau kai tin
| Aangemaakt op: | 29-01-2022 |
|---|---|
| Aantal personen: | 2 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Rijst recepten |
| Keuken: | Chinees |
| Bronvermelding: | Recept van mijn voormalige collega J. Jiang. |
Ingrediënten
- 350 gram kippendijen (in stukjes)
- 1 el aardappelmeel
- 1 tl sesamolie
- 1 el (lichte) sojasaus
- (mespuntje) suiker
- 100 gram cashewnoten
- 2x bosuitjes (ringen gesneden)
- 1x gele ui (fijn gesneden)
- 1x el gember (fijn gesneden)
- 2x knoflook teentje (fijn gehakt)
- 50 gram paprika (rood) in blokjes
- 50 gram paprika (groen) in blokjes
- 50 gram komkommer in blokjes
- zonnebloem olie
- SAUS:
- 2 tl aardappelmeel
- 1 el Hoi Sin saus
- 25cl kippenbouillon
Bereiding
Meng de stukjes kip met de kruiden en de aardappelmeel.
Dek het af en laat het 10 minuten intrekken.
Bak de kip 3 tot 4 minuten in één eetlepel olie, haal de kip uit de pan.
Roerbak de ui glazig samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip, bosuitjes en de cashewnoten toe. Maak het af door de de saus toe te voegen en roer -kort- totdat de saus dik en transparant is.
- lekker bij rijst, nasi of bami.
Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.