Kroepoek met een japanse topping
| Aangemaakt op: | 19-07-2021 |
|---|---|
| Aantal personen: | 2 personen |
| Menugang: | Voorgerechten |
| Thema: | Hapjes en snacks |
| Keuken: | Wereld |
| Bronvermelding: | anniepannie.nl |
Ingrediënten
- 1 lange plak kroepoek (uit pak met 4, Conimex)
- 100 gram gerookte zalm 2 eetl zeewiersalade
- 2 eetlepels gare sojaboontjes (Edame) 2 theel zwart sesamzaad
- Voor de dressing:
- 1 eetl citroensap 1 eetl mayonaise 1 afgestreken theel wasabipasta
Bereiding
Zorg dat je gefocust en ‘zen’ bent.
Breek vol zelfvertrouwen de plak kroepoek doormidden, zodat je twee gelijke stukken hebt. ☺
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Te dik? Verdun dan je dressing met een klein beetje water. Beleg de stukken kroepoek achtereenvolgens met de gerookte zalm, de zeewiersalade en de sojaboontjes. Sprenkel nu sierlijk de dressing erover. Je kunt dit met een lepeltje doen, of met behulp van zo’n profiel knijpflesje (te koop bij iedere kookwinkel).
Strooi de sesamzaadjes erover en serveer!
Want voordat ik het vergeet: maak dit gerechtje vlak voordat je het gaat eten. Anders wordt de kroepoek zacht en zompig. BlehCrunch is what you want!
Eet smakelijk.
☺Niet gelukt? Geef straks je tafelgenoot het grootste stuk. Dat brengt vast geluk.