'surinaamse' prei
| Aangemaakt op: | 04-07-2021 |
|---|---|
| Aantal personen: | 4 personen |
| Menugang: | Hoofdgerechten |
| Thema: | Onbekend |
| Keuken: | Nederlands |
| Bronvermelding: | Vriendin |
Ingrediënten
- Gekookte rijst voor 4 personen
- Gesneden en gewassen prei
- 2 Rode en/of gele paprika's in reepjes
- Bakboter
- 4 kippenpoten (evt kun je kippedijen gebruiken)
- Kipkruiden
- (optioneel: knoflookteen)
Bereiding
1. Kip kruiden en om en om bruin bakken in de bakboter. 2 Mokken water (evt. hele teen knoflook) erbij en gaar stoven tot het vlees van het bot afvalt. Kip uit de pan scheppen.
2. In het kookvocht prei en paprika doen, gaar stoven.
3. Kip plukken en in stukjes snijden, ook dit bij de prei doen.
4. Proeven, evt. kipkruiden of zout erbij.
Dit wordt gegeten met rijst, maar stiekem vind ik het met vers Turks brood nog lekkerder.
Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.