🎄
Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk onze feestelijke recepten →
🎁

Uiensoep á la patrick

Aangemaakt op: 17-07-2021
Aantal personen: 6 personen
Menugang: Soep recepten
Thema: Onbekend
Keuken: Frans
Bronvermelding: Onbekend, Jaren geleden ergens opgepikt en aangepast aan mijn eigen smaak, behalve de bereiding

Ingrediënten

  • 250 gr uien
  • 250 gr rode uien
  • 250 gr Charlotten
  • 5 eetl olijfolie olie
  • 250 ml rode port
  • 2 ltr water
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 2 bospaddenbouillon blokje
  • 2 laurier bladen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 citroen bladen
  • 1 tl Tijm
  • 1 snee brood per persoon
  • 200 gr jonge Gruyère geraspt
  • 250 gr champions
  • eetl bloem
  • Peper naar smaak toevoegen

Bereiding

Snijd de uien in de lengte in flinterdunne plakken.

Snij de paddestoelen in kleine blokjes van ongeveer 5 mm.

Verwarm de olie in een grote zware pan op een matig vuur. Schep er de ui in en leg er het deksel op. Schep af en toe om, voeg wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 min fruiten tot de uien botergaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

De bloem en de port toevoegen en door de uien roeren. Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 min opwarmen.

Voeg de bouillon, de champions en de rest van de ingrediënten toe. Draai het vuur laag en laat de soep ca. 45 min zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is.

Als het vocht te snel verdampt eventueel een beetje water toevoegen, het deksel op de pan leggen en verder laten sudderen.

Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200°C. Rooster per soepkom, 1 sneetje toost in een broodrooster tot beide kanten goudbruin zijn.

Verwijder laurierblad en citroenblad. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op een bakplaat. Leg een snee toost op elke kom soep en verdeel er de kaas over. Zet 10 tot 15 min in de oven tot de kaas gesmolten is. Neem uit de oven en gelijk opdienen.

Aan de inhoud op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is gedeeld door een van onze leden. Niet akkoord of vragen? Laat het ons weten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.