Rauwkostsalade
| Aangemaakt op: | 02-05-2021 |
|---|---|
| Aantal personen: | 8 personen |
| Menugang: | Lunch |
| Thema: | Basisrecepten |
| Keuken: | Wereld |
| Bronvermelding: | https://ohmydish.nl/recept/rauwkostsalade |
Ingrediënten
- halve witte kool
- 6 wortels
- 1 grote ui
- flinke handvol verse peterselie
- 2 theelepels mosterd
- 50 ml witte wijnazijn
- 150 ml zonnebloemolie
- 125 gram naturel yoghurt
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Dit recept staat op Ohmydish.nl
Meng mosterd samen met witte wijnazijn in de grote kom. Schenk er druppelsgewijs de zonnebloemolie bij terwijl je mengt met een garde. Door de olie langzaam bij de azijn te schenken zal het zich goed mengen.
Roer de yoghurt door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp de witte kool. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp deze dan ook. Pel en rasp de ui.
Meng de geraspte witte kool, wortel en ui door de yoghurt dressing. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de salade. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout.