Verfrissende zomerse salade die klaar is in 20 minuten. Rode linzensalade met gamba's is het lekkerst op een warme zomerdag. Met knoflook !
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rode linzen in ongeveer 10 minuten gaar, de tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gekozen hebt.
Pel de knoflookteentjes en de garnalen. Controleer of de garnalen mooi schoon zijn. Heb je geen gepelde garnalen? Gebruik dan een klein keukenmesje om een snede te maken over de gehele lengte van de garnaal. Haal dan het darmkanaal eruit.
Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe aan een grote bakpan en voeg daar de knoflookteentjes aan toe. Zet het vuur op de allerlaagste stand om de knoflook in de olie op te laten nemen.
Was de gemengde sla en gebruik een sladroger om de bladeren weer goed droog te krijgen. Was de komkommer(s) en snijd deze in blokjes of lange plakken.
Giet de rode linzen af en verdeel deze over de borden. Voeg dan de gemengde sla toe samen met de komkommerplakken. Haal de knoflookteentjes uit de olijfolie en zet het vuur hoger.
Bak de garnalen een aantal minuten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de garnalen over de borden en gebruik de olijfolie met knoflook als dressing. Maak de garnalen salade af met taugé. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.